Bericht vanuit het Sidhadorp

Paardenbloemen
Paardenbloemen
Foto: Pixabay

Er komt weer een Sidhadorpmarkt op 1 juni, echter het aanmelden voor de huur van een kraam door inwoners was tot 15 april. Daarnaast is er ook weer een Buurtcamping op de dagen 26, 27 en 28 juli. Natuurlijk gaat niet altijd alles even goed, zoals bij het Harmonisch Groen (HEG) was te merken.

Sidhadorpmarkt
De interesse voor de Sidhadorpmarkt was zo groot, dat op een bepaald moment de inwoners van het Sidhadorp zich tot 15 april konden aanmelden om een kraam te huren. Zoals nu bekend is, zullen er mogelijk zo’n 45 kramen geplaatst worden.

Tegelijkertijd is op de Vrijeschool de Lentemarkt op dezelfde dag en is het van belang om elkaar te ondersteunen. Onder meer met de muziek van een koor en verschillende artiesten. Mogelijk is er nog plaats voor een kraam of bijzondere activiteit. In dat geval even melden.

Buurtcamping 2024
Op het voetbalveld in het Sidhadorp kan weer gekampeerd worden op 26,27 en 28 juli. Voor de kampeerders zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Maar als men wel interesse heeft in de activiteiten, maar niet wil kamperen, is men ook van harte welkom.

Bij zo’n organisatie en alle activiteiten is het van groot belang dat er genoeg vrijwilligers zijn. De organisatie roept mensen op die mee willen helpen voor de volgende vrijwilligersavond op 21 mei. De avond begint om 19.00 uur en vindt plaats in de Vrijeschool Lelystad.

Tijdens de avond worden de plannen verder uitgewerkt in werkgroepen. Hierbij valt te denken aan activiteiten, eten en drinken, beveiliging en EHBO en promotie. Als men niet kan op deze avond, maar wel wil meehelpen, dan kan men zich melden bij de organisatie van de Buurtcamping.

Harmonisch Eetbaar Groen (HEG)
Ging het de afgelopen maanden echt allemaal positief met HEG, de afgelopen maand was er één van wat tegenslagen. De groenten in de groentetuin hebben bezoek gehad van slakken, die zelfs de groene blaadjes op de tafel hebben opgegeten.

Daarnaast heeft de winterstorm het zeil van de kas gescheurd, wat een flinke financiële tegenvaller is. Maar het gaat ook goed, zoals de inrichting van de nieuwe kruidentuin. Van een lading paardenbloemen, die gedroogd zijn, kan straks thee gemaakt worden.

Paardenbloementhee is goed voor de lever en de nieren. De thee bevat calcium en vitamine K en is goed tegen ontstekingen. Anja geeft aan dat het goed is om in het voorjaar zo’n 2 à 3 kopjes paardenbloementhee per dag te drinken.

Mensen die ook thee willen drinken, kunnen een paar paardenbloemen plukken met wortel en al. Liefst niet langs de bermen waar veel auto’s rijden of honden worden uitgelaten. Daarna goed afspoelen, even bij Anja inleveren en na het drogen, kan men ze weer ophalen en er thee van zetten.

(Bronnen: Sidhadorp Nieuws, Sidhadorpmarkt)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen