Einddebat Debatteren kun je leren in Stadhuis

Debat
Debat
Foto: Pixabay

In het Stadhuis van Lelystad werd donderdag 25 april het einddebat ‘Debatteren kun je leren’ gehouden. Van het Aurum College – school voor voortgezet speciaal onderwijs – gingen ruim 40 leerlingen in debat met wethouder Dennis Grimbergen en raadslid Sanne de Wilde.

Boeiend debat
Hierbij ging het over verschillende stellingen, onder meer ‘Religieus onderwijs moet afgeschaft worden’ en “Er moet een limiet komen op de hoeveelheid huizen die iemand kan bezitten”.

Wethouder onderwijs, Dennis Grimbergen, heeft aangegeven dat de gemeente voor inclusief onderwijs en actieve betrokkenheid staat van alle jongeren. De samenwerking met Challenge Up en het onderwijs benadrukt de toewijding van de gemeente aan participatie en inclusie onder jongeren.

Op respectvolle manier voor mening uitkomen
Daarnaast gaf de wethouder aan dat hij trots is op de samenwerking en terugkijkt op een boeiend debat. Het project ‘Debatteren kun je leren’ wordt georganiseerd door het Aurum College in samenwerking met Challenge Up.

Challenge Up is een project van Welzijn Lelystad, dat valt onder het landelijke programma de ‘Maatschappelijke Diensttijd’. Met het project over debatteren worden jongeren aangemoedigd om op een respectvolle manier voor de eigen mening uit te komen.

Daarbij hoort dat men de eigen mening onderbouwt en dat er naar elkaar geluisterd wordt. Het hoogtepunt van het project is het einddebat in de raadszaal van het Stadhuis. Hierbij ging men in debat met elkaar en met de wethouder en het raadslid.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen