Jezelf ontmoeten via cursus Creatief Leven

Eenzaamheid
Eenzaamheid
Foto: Pixabay

Er zijn dagen dat men het gevoel heeft om meer uit het leven te halen. Dat men onder de mensen wil zijn of zeker aan de slag wil. Zo in de trant van dat men midden in het leven wil staan. Men wil mensen ontmoeten, men wil ertoe doen, men wil meedoen en samen met anderen zijn.

Cursus Creatief Leven
Dit kan met de cursus Creatief Leven. Met de cursus neemt men de regie over wat men leuk vindt en waarvan men gelukkig wordt gemaakt. Vanaf 14 mei zal Welzijn Lelystad de cursus Creatief Leven weer aanbieden.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die gevoelens van eenzaamheid hebben en tevens daaraan willen werken. Volgens Annica Bijma, welzijnscoach van Welzijn Lelystad, leren deelnemers op een positieve manier leiding te nemen en sturing te geven aan hun leven.

De opzet is dat men in 8 weken naar zichzelf op onderzoek gaat. Hierbij valt te denken aan wie men is, wat men wil, wat men kan. In de cursus wordt gezamenlijk gezocht naar de waarden, wensen en behoeften.

Groepsverband
De cursus Creatief Leven is opgezet als een cursus in groepsverband, maar daarnaast is het de bedoeling dat men thuis individuele opdrachten maakt. Mensen die zin hebben in de cursus om een eigen plan te maken, kunnen zich melden.

De opzet is zo gepland dat men op 8 dinsdagen van 14.00 tot 16.00 uur in groepsverband bezig is in Wijkcentrum Zuiderzee, Waddenlaan 1. In mei zijn er 3 bijeenkomsten (14, 21 en 28), in juni 4 maal (4.11.18 en 25) en nog een op dinsdag 2 juli.

Aan de cursus zijn dit jaar geen kosten verbonden. Aangezien men zichzelf gaat ontmoeten, is de cursus vooral leuk. Men kan veel bereiken met de cursus Creatief Leven. Als men eerst nog wat informatie wil, kan men terecht bij Welzijn Lelystad. Dit kan via 0320 – 707159 of via de mail [email protected] .

(Bronnen: Welzijn Lelystad, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen