Lintjesregen daalt neer op zeven Lelystedelingen

Lintjesregen Lelystad
Lintjesregen Lelystad
Foto: Fotostudio Wierd)

In Theater Agora heeft vrijdag de traditionele lintjesregen plaatsgevonden. Zeven Lelystedelingen werden Koninklijk onderscheiden. Zes inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één Lelystedeling mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Gedecoreerde Lelystedelingen
Burgemeester Mieke Baltus speldde namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bij de volgende Lelystedelingen een decoratie op:

– Rob Bakelaar, Gert Kolstee, Rita Ros-Badloe, Jannie Klop–Verduijn, Ahmed El Faouzi en Thom Ummels werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau;

– Ans Slings-Joosse is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


De burgemeester was blij dat ze deze onderscheidingen voor mensen die zich maatschappelijk hebben ingezet voor Lelystad weer kon opspelden. ‘We doen dat omdat er andere mensen zijn in deze stad, of van daarbuiten, die vinden dat het verhaal van deze mensen verteld moet worden.

Die hebben gewaardeerd wat deze mensen voor hen of voor hun instelling of vereniging betekend hebben. Want vandaag staan de bijzondere verhalen van bijzondere mensen centraal. Bijzondere mensen die deze stad kleur geven. Bijzondere mensen die anderen hebben geïnspireerd en inspireren.

Dat ze bijzonder zijn, zullen ze zelf vaak niet zeggen. Ze hebben hun eigen beweegredenen om zich voor anderen in te zetten. Maar zonder hen zou de maatschappij veel minder goed functioneren en er een stuk grauwer uitzien.’

Aanmelden
Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje.

Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of op de daarvoor aangewezen landelijke dag, ook wel de dag van de ‘lintjesregen’ genoemd. Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de ‘lintjesregen 2025’ kan nog tot 1 juli 2024.

U kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw Sandra Herrenauw, adviseur kabinet gemeente Lelystad, [email protected] , telefoon 14 0320. Op de site van de gemeente Lelystad wordt in het kort informatie verstrekt over de gedecoreerde  Lelystedelingen.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen