Voor het eerst het straat-en veldvoetbal evenement

Straat- en veldvoetbalevenement
Straat- en veldvoetbalevenement
Foto: Sportbedrijf Lelystad

In samenwerking met ‘Panna Knock Out’ organiseert Sportbedrijf Lelystad voor de eerste keer een Straat- en veldvoetbalevent bij Sportcomplex de Rietlanden. Dit zal gebeuren op zondag 12 mei vanaf 13.00 uur. Inschrijven kunnen kinderen en jongeren van 9 tot en met 25 jaar.

Meedoen aan het event
De kinderen en jongeren kunnen meedoen aan Panna Knock Out (1 tegen 1 voetbal) en aan 4 tegen 4 voetbal. Voor Panna Knock Out is deelname 1 euro en voor een team (voor 4 tegen 4 voetbal) is het 4.99 euro per team. Het team bestaat uit minimaal 5 deelnemers.

Voor de winnaars van Panna Knock Out is er de mogelijkheid om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap. Er zijn een aantal leeftijdscategorieën, namelijk 9 tot 12 jaar, 13 tot en met 15 jaar, 16 tot en met 25 jaar en meiden 9+. Aanmelden gaat via de site Sport in Lelystad.

Op de dag zal vice-wereldkampioen Panna Knock Out, Nasser el Jackson, aanwezig zijn. Voor de uitvoering en werving wordt de organisatie ondersteund door Stichting Welzijn Lelystad, Youth for Christ, De La Fuente Electronic Academy, VV Unicum, SV Batavia 90, SV Lelystad ‘67 en Jumbo Waagpassage. Tevens is er financiële ondersteuning van de gemeente.

Kwalificeren NK Panna Knock Out
Natuurlijk zijn alle onderdelen fantastisch te noemen, maar er wordt toch duidelijk uitgekeken naar het Panna Knock Out toernooi. Dat komt onder meer omdat er een officieel ticket te winnen is voor het NK voor alle deelnemers die eerste worden.

Met de kennis van Panna en als men er goed in is, kan men de wedstrijd snel in het slot gooien. Daarnaast is het de straat waar het echte voetbal en dus Panna eigenlijk begint. De jonge voetballers kunnen zich daardoor ontwikkelen tot spelers met unieke vaardigheden.

Het spel op straat gaat verder dan alleen het spelletje met de bal. Men leert ook om voor zichzelf op te komen. Tevens leert men elkaar te respecteren en nieuwe vrienden te maken. Hier is Panna Knock Out een mooi voorbeeld van.

Meerdere side-events
Daarnaast is er op het grasveld ook van alles te doen. Het is van groot belang om te spelen via teamsport. En ook in Lelystad is onder jongeren voetbal de populairste sport. En dan kan men op het 4 tegen 4 toernooi met een team van max 5 spelers mee strijden.

Het strijden gaat dan natuurlijk ook om de titel, maar de organisatie geeft aan dat winnen niet het belangrijkste is. Het draait erom dat men plezier heeft. Daarnaast zijn er side-events waar men veel nieuwe dingen leert. De organisatie houdt de side-events nog even geheim.

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad (Instagram), Sportbedrijf Lelystad, Sport in Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen