Normale afvalinzameling op Koningsdag en Bevrijdingsdag; afvalbrengstation gesloten

Afvalvuilniswagen HVC
Afvalvuilniswagen HVC
Foto: Gemeente Lelystad

Dit jaar vallen Koningsdag en Bevrijdingsdag beide in het weekend. Koningsdag valt op zaterdag 27 april en Bevrijdingsdag op zondag 5 mei. Dit houdt in dat HVC de afvalbakken aan huis op de gebruikelijke dagen zal leegmaken. Om te zien op welke dag HVC de bakken leegt, kan men natrekken in de HVC-app en middels de online afvalkalender.

Afvalbrengstation
Op beide dagen is het afvalstation aan de Zeeasterweg 40C gesloten. Vlak voor en vlak na de beide dagen kan het drukker dan normaal zijn bij het afvalbrengstation. Het is verstandig om hier rekening mee te houden.

Dit kan betekenen dat er een langere wachttijd is of dat men beter op een andere dag het afval gaat wegbrengen. Natuurlijk blijven er ook herbruikbare spullen over bij de verkoop tijdens Koningsdag

Inleverpunt bij de Groene Sluis
Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft daarom een vrachtwagen geplaatst bij het Agorahof, naast restaurant Steak van de Keizer. Inwoners kunnen op Koningsdag tussen 14.00 en 15.30 hier de niet-verkochte spullen inleveren.

De spullen die echt kapot zijn en niet meer te gebruiken zijn, kan men kwijt in de inzamelwagens. In het Stadshart zullen 2 wagens aanwezig zijn en in het Lelycentre ook 1. Voor de laatste plaats zal dat zijn op Plaats, schuin tegenover de Action.

In het Stadshart kan men de inzamelwagens vinden tijdens Koningsdag in de Neringweg (tegenover Corneel) en een tweede wagen op het Agorahof (naast het restaurant Steak van de Keizer). Denk er op: Lelystad blijft schoon, als het afval netjes wordt afgevoerd.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen