Een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen

Kinderen sport
Kinderen sport
Foto: Poxabay

Cool 2B Fit is een sportief en leuk leefstijlprogramma. Het is bedoeld voor kinderen die een gezonder gewicht willen waarbij de ouders of verzorgers betrokken worden. Ouders en / of verzorgers die samen met het kind op een positieve manier willen werken aan een gezonde leefstijl zijn van harte welkom bij Cool 2B Fit. Deze maand ook te vinden in Lelystad.

Meerdere factoren
Om je fit, zelfverzekerd en lekker te voelen is het nodig om meer te doen dan te werken met gezonde voeding of voldoende te bewegen. Het is een combinatie van meerdere factoren. En daar kan het programma van Cool 2B Fit aan meewerken.

Door dit programma te volgen, zal men het risico op gezondheidsproblemen verlagen. En dat geldt voor nu en voor in de toekomst. Daarbij gaat het kind zich fitter voelen, krijgt een betere conditie en meer zelfvertrouwen.

Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Tevens is het een nieuw programma in Lelystad en daarbij ook gratis. Kinderen kunnen met het programma samen bewegen en plezier maken.

Cool 2B Fit
Het programma Cool 2B Fit staat onder de deskundige begeleiding van een diëtist, een kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Het programma is gestoeld op de 4 pijlers: betrokkenheid van ouders, beweging / sport, voeding en voedingsgewoonten, gedragsverandering.

De opzet van het programma is om met het gehele gezin op een sportieve en positieve manier te werken aan de gezondheid. Hierbij krijgt men tips over bewegen en over gezond eten. Tevens werkt men samen in een groep om elkaar te helpen het vol te houden.

Een jaar lang zullen de kinderen 1 keer per week trainen bij Cool 2B Fit. Indien de kinderen nog niet aan (een) sport doen, wordt door het kind samen met ouders en begeleiders onderzocht welke sport het best past na de leefstijltraining.

In het jaar volgen de ouders 9 bijeenkomsten over aan aantal onderwerpen. Hierbij valt te denken aan gezond eten, hoe om te gaan met traktaties op school en ‘nee’ durven te zeggen. Ook hier zijn professionele begeleiders.

Nederlands Jeugdinstituut
Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) schreef al in 2019 over een erkenning van het programma. Zo zou Cool 2B Fit bedoeld zijn tegen overgewicht en obesitas, gericht op voeding, beweging en gedrag.

Het NJi gaf op haar site aan dat de kinderen een afwisselend sportprogramma aangeboden krijgen, zoals fitness, aerobics en sport en spel. Met een intensieve begeleiding worden ze begeleid naar een sportvereniging. Hierdoor gaan ze structureel meer bewegen.

Tevens zijn er bijeenkomsten over voeding, beweging en gedrag. Bij het laatste moet men denken aan pesten en het zelfbeeld. Aanmelden voor Cool 2B Fit kan via de site, waarbij men de naam van het kind en ‘Lelystad’ moet aangeven.

(Bronnen: Cool 2B Fit, Flevopost, Nederlands Jeugdinstituut)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen