Op 27 april gaan de deuren van La Pplu / Het Trefpunt open

Fleetwood Back in La Pplu het Trefpunt
Fleetwood Back in La Pplu het Trefpunt
Foto: 't Lapp

Op Grutterswal 106 – eerste verdieping in het Lelycentre – heeft culturele broedplaats ‘t Lapp een nieuwe ruimte geopend onder de naam ‘La Pplu’. Het is een podiumruimte, een tussenpodium, tussen de grote en de kleine podia.  De naam ‘t Lapp staat voor Lelystads Artistiek Participatie Platform.

Muzieklocatie
En daar draait het bij ‘t Lapp ook om en zeker bij La Pplu. Het gaat om optreden van bandjes en tevens wordt een plaats aangeboden waar bands kunnen oefenen. Men kan bij La Pplu / Het Trefpunt komen langs de LIDL trap of de trap tussen de 2 gebouwen in.

‘t Lapp viert haar 10-jarig bestaan en op 27 april zal Fleetwood Back de nieuwe locatie officieel openen middels een spetterend optreden. Het optreden van de band begint om 14.00 uur waarbij de toegang gratis is. Dus denk er aan: vol = vol.

Fleetwood Back
Ook Fleetwood Back bestaat 10 jaar en trad onlangs op in een bijna uitverkocht Corneel. Naast het feit dat de band de officiële opening zal verrichten van La Pplu, zal ook de nieuwe zangeres worden voorgesteld aan het brede publiek.

Ellis van der Velde heeft de band verlaten en haar plaats is ingenomen door Marieke Zevenbergen. Op dit moment bestaat Fleetwood Back uit Henry (leadguitar), Norma (Vocals), Marieke (Vocals, Keyboard), Ed (onder meer bassguitar) en Stelios (drums).

De band speelt natuurlijk de hits van de fantastische Fleetwood Mac – nadat de band was ‘aangepast’, de originele band is door Peter Green in 1967 opgericht – zoals onder meer de hits Go your own way en Dreams van het prachtige album Rumours (1977).

Al bij al pareltjes van het zuiverste water, die ook op 27 april op het podium worden gebracht door Fleetwood Back. Bij de band is er een grote liefde voor de nummers van Fleetwood Mac, maar dat weerhoudt de band niet om de nummers nét even anders te brengen.

(Bronnen: Radio Lelystad, ‘t Lapp, Fleetwood Back, Nieuwsbrief ‘t Lapp) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen