Gemeente besluit King’s Open Air niet toe te staan

KOA Banner
KOA Banner
Foto: The Wizard Lelystad

Op Facebook was enkele dagen terug een bericht te vinden dat er een feestje gebouwd zou worden op Koningsnacht en Koningsdag. Het evenement zou georganiseerd worden door The Wizards in samenwerking met Marketing- en Eventbureau Min4. Het bericht gaf aan dat het even had geduurd, maar dat men op dat moment een bericht bekend mocht maken. Het bericht staat ook te lezen op de site van The Wizard Lelystad.

Kings Open Air
Het bericht werd overgenomen door de lokale media die aangaven dat er een extra feestje zou plaatsvinden in het Stadshart van Lelystad. Eerder kreeg het evenement ‘Kings Pool Party’ geen vergunning.

In eerste instantie zou na afwijzing van ‘Kings Pool Party’ een nieuw evenement met een nieuwe naam een beetje verderop doorgaan. Dit keer onder de naam ‘Kings Open Air’, waarbij een podium geplaatst zou worden onder de passage aan de Agorahof.

De opzet was dat op het podium verschillende dj’s hun optreden op vrijdag zouden verzorgen. Onder meer zouden DJ Thomas en DJ Brian S acte de presence geven. Op zaterdag zouden dan lokale bands aanwezig zijn.

Jericho Pie zou de middag afsluiten en de afsluiter van de zaterdagavond zou dan ingeruimd worden door DJ DNMC. Tevens had de organisatie gezorgd voor een grote buitenbar met genoeg te drinken tegen de bekende schappelijke prijzen.

Gemeente neemt besluit tot verbod
Donderdag 18 april kwam de gemeente Lelystad met een kennisgeving. Hierin werd aangegeven dat besloten is dat Kings Open Air op Koningsdag en -nacht niet wordt toegestaan. Dat betekent dat de organisatie geen vergunning heeft voor het evenement.

In een toelichting op de site van de gemeente Lelystad wordt aangegeven dat de openbare orde en de veiligheid van de bezoekers onvoldoende zijn gegarandeerd. Hierdoor kan Kings Open Air op het Agorahof niet plaatsvinden.

Daarnaast zou volgens de gemeente de activiteiten die genoemd zijn in de communicatie naar buiten door Kings Open Air, sterk afwijkend zijn met de afspraken die vooraf zijn gemaakt. De gemeente heeft daarom direct advies ingewonnen bij de politie.

Op basis van het advies van de politie en de maatregelen die genomen moesten worden om de openbare orde en de veiligheid te kunnen borgen, heeft de gemeente besloten om geen toestemming te geven voor Kings Open Air.

De gemeente heeft tenslotte advies gegeven om informatie na te trekken over een mogelijke invulling van Koningsdag en -nacht 26 en 27 april. Onder meer kan men een aantal activiteiten terug vinden op de site van Visit Lelystad.

(Bronnen: The Wizard Lelystad, Kings Open Air, -4 Events & Marketing, Gemeente Lelystad, Visit Lelystad, Flevopost, Radio Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen