Meeste gebruik supplementen door inwoners van Flevoland

Supplement
Supplement
Foto: Bono Seeders

Er zijn vele supplementen, zoals een supplement voor een betere slaap, betere sportprestaties of puur voor wat extra vitamines. Supplementen zijn er in allerlei soorten en maten, mogelijk duizenden. En in Flevoland zijn de inwoners kampioen als het gaat om het nemen van deze supplementen, wat uit het onderzoek van Bono is gekomen.

Interne data
Voor het onderzoek is de interne data van het bedrijf Bono geanalyseerd. Daaruit bleek dat Magnesium en Melatonine het populairst zijn in Nederland. Als men kijkt naar Magnesium, dan geldt dit in 7 van de 12 provincies.

Magnesium wordt gebruikt voor botten en spieren. Daarnaast is Melatonine het meest populair in de provincies Groningen en Drenthe. Dit supplement zou goed werken om tot een betere slaap te komen.

Seizoenen en supplementen
Vele Nederlanders geven in januari hun goede voornemens aan voor het nieuwe jaar. Deze voornemens hebben een merkbare invloed op de verkoop van supplementen. Zo is er een significante toename in de aanschaf van creatinine.

Het supplement wordt veel gebruikt voorafgaand aan sporten en multivitaminen. Daarnaast worden in de periode gekenmerkt door minder daglicht, zoals de wintermaanden, gevraagd naar supplementen die een positief effect hebben op de gemoedstoestand.

Multivitamines en testosteron boosters
Tevens kwam uit het onderzoek naar voren dat er een verschil is tussen mannen en vrouwen, als we spreken over de keuzes van supplementen. Zo kopen mannen meer supplementen die hun fysieke prestaties en welzijn bevorderen.

Hierbij moet men denken aan multivitaminen, natuurlijke testosteron boosters en haargroei capsules. De voorkeur van vrouwen ligt meer op het gebied van vitamines en op de tweede plaats staan de mood- en stress-supplementen.

Men kan de provinciale verschillen en de supplementen per provincie nalezen op de site van Bono .

(Bronnen: Persbericht Seeders, Bono)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen