Grote Verkeersquiz Flevoland gewonnen door Urk

Quiz
Quiz
Foto: Pixabay

Donderdag 11 april kon men honderden uitbundige basisschoolleerlingen vinden in het Agora Theater in Lelystad. Het doel was de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland voor de eigen gemeente. Uiteindelijk hebben de leerlingen van de basisscholen Harmpje Visser en Groen van Prinsterer van Urk de finale gewonnen.

Leerlingen van groep 6
Aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland hebben in de afgelopen maanden leerlingen van groep 6 van zo’n 128 basisscholen uit alle gemeenten van de provincie Flevoland meegedaan.

De finale van de quiz was op donderdag 11 april, waar 12 basisscholen de 6 Flevolandse gemeenten hebben vertegenwoordigd. Vanuit de zaal kregen de leerlingen van de klasgenoten flinke aanmoedigingen.

De zaal kon de score op een groot scherm volgen. Maurice Lede, bekend van de nationale televisie – onder meer van Het Klokhuis en Het Perfecte Plaatje – heeft de finale van de quiz met flair gepresenteerd.

Spandoekenwedstrijd
Naast de finale van de Verkeersquiz was er ook een spandoekenwedstrijd. Dit jaar is deze wedstrijd gewonnen door Zeewolde, omdat ze daar het mooiste spandoek hebben gemaakt. De zaal liet zich duidelijk horen, waarbij de leerlingen duidelijk fanatiek waren en soms ook zichtbaar teleurgesteld bij een verkeerd antwoord.

Maar de competitie heeft wel laten zien, dat er flink was geoefend op de scholen. De Verkeersquiz is dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. Dit gebeurde door Tref-ik Verkeersadvies in opdracht van de provincie en de zes gemeenten in Flevoland.

Aangezien kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen, moeten ze leren hoe ze op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Middels de jaarlijkse competitie wordt met succes door de provincie en de gemeenten de verkeerseducatie op de scholen gestimuleerd.

(Bron: Provincie Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen