Kunstuitleen Lelystad heeft even rust en gaat door

Galerie Kunstuitleen Lelystad
Galerie Kunstuitleen Lelystad
Foto: Kunstuitleen Lelystad

Begin maart kwam het bericht dat Kunstuitleen Lelystad op zoek moest naar een nieuwe locatie, daar er aan het eind van het jaar geen plaats meer is in De Kubus. De Kunstuitleen biedt al zo’n 31 jaar een groot en breed scala aan kunstwerken. De gemeente Lelystad verstrekt een subsidie voor de ruimte van zo’n 13.000 euro. Maar met zo’n bedrag is nog niet zo snel een andere locatie gevonden.

Kunstuitleen Lelystad gaat door
Enige dagen geleden heeft Kunstuitleen Lelystad op haar Facebookpagina laten weten dat ze doorgaat met haar fantastische werk. Op het laatste moment heeft het gesprek tussen De Kubus en de gemeente geresulteerd in een positieve uitkomst voor de Kunstuitleen.

De gemaakte afspraak is dat Kunstuitleen Lelystad in De Kubus kan blijven zitten, tot het moment dat er een andere geschikte locatie is gevonden. Natuurlijk zal er een geschikte locatie te vinden zijn, maar dat heeft tijd nodig.

Totdat de locatie gevonden en ingericht is kan Kunstuitleen Lelystad in De Kubus weer aan de slag met de werkzaamheden waar men al die jaren mee bezig is geweest, namelijk werk van nieuwe kunstenaars en exposities.

Diverse kunstwerken
Kunstuitleen Lelystad is al jaren gevestigd in De Kubus, waar men vanuit haar ruimte kunstwerken aanbiedt om te lenen of te kopen. Er is werk te vinden van bekende en veelbelovende, professionele en moderne kunstenaars, vanuit Lelystad en daarbuiten.

Volgens de gegevens worden zo’n 180 kunstenaars vertegenwoordigd en zouden er bijna 730 werken te bezichtigen zijn en te leen. De getoonde kunst is zeer gevarieerd opgebouwd, zoals figuratief, abstract, olieverf, brons en hedendaagse fotografie.

In de afgelopen periode is vaker gesproken over een nieuwe locatie, maar dat heeft allemaal tijd nodig, misschien wel 2 jaar. Als dat nu zou gebeuren, had het gekund dat Kunstuitleen tijdelijk moest stoppen. Een commerciële ruimte is nauwelijks te betalen.

Mocht Kunstuitleen Lelystad een commerciële ruimte moeten huren, dan zal de prijs van de kunst omhoog moeten. Dat is niet prettig voor een laagdrempelige organisatie als Kunstuitleen. Liever zou men ook in De Kubus willen blijven, zodat amateurkunst en professionele kunst bij elkaar blijven.

(Bronnen: Kunstuitleen Flevoland Lelystad (Facebook), Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen