Voetbalclubs in Lelystad zijn op zoek naar vrijwilligers

Voetbal
Voetbal
Foto: Pixabay

Vele organisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers en dit geldt zeker bij sportclubs. Daarnaast worden in de sport – laatst was er een melding op de nationale tv – medewerkers en vrijwilligers van de sportclubs voor ‘rotte vis’ uitgemaakt. Ook in de amateursport gebeurt het.

Voetbalclubs Lelystad
Ook bij de voetbalclubs SV Lelystad ’67 en vv Unicum in Lelystad is er sprake van een tekort aan vrijwilligers. Het is zo erg, dat de voorzitters van beide voetbalverenigingen de media hebben opgezocht om aan te geven hoe erg het probleem is.

Het gaat dan niet alleen om trainers en coaches, maar het gaat veel verder. Er zijn mensen nodig die een wedstrijd kunnen leiden, mensen die kantinediensten kunnen draaien en daarnaast nog andere ondersteunende werkzaamheden kunnen verrichten.

Een vereniging draait op vrijwilligers
Deze mensen zijn van groot belang voor een vereniging bij de dagelijkse werkzaamheden en natuurlijk bij alles wat speelt binnen een club. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers, sterker nog, de club draait op vrijwilligers.

Mensen willen wel de kinderen op een sportclub hebben, maar hebben tegenwoordig te weinig tijd om ondersteuning te verlenen aan de club. Het is geen lokaal of regionaal probleem, maar schijnt steeds vaker een landelijk probleem te zijn.

Problematiek is groot
Indien er niet genoeg vrijwilligers zijn binnen een club, kan het vaak inhouden dat een kantine moet sluiten. En juist de kantine is een belangrijke bron van inkomsten bij een amateurvereniging, zeker als het eerste team thuis speelt.

Als de problemen van vrijwilligers niet snel genoeg opgepakt worden, kan het soms slecht gaan met een vereniging. Een vrijwilliger kan bijvoorbeeld één uur per week werkzaamheden verrichten. Dit zou goed zijn voor de amateursport.

(Bron: Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen