Activiteiten en spelregels rond Koningsdag

Vrijmarkt
Vrijmarkt
Foto: Gemeente Lelystad

Koningsdag komt er weer aan en wordt gevierd op zaterdag 27 april. De bekende kleedjesmarkt wordt georganiseerd in het Stadshart en Lelycentre en begint al op vrijdag 26 april. Kinderen – en hun ouders – kunnen op de kleedjesmarkt tweedehands spulletjes verkopen. De gemeente Lelystad heeft ook dit jaar weer de spelregels rondom Koningsdag opgesteld.

Goede en veilige vrijmarkt
Om de vrijmarkt goed en veilig te laten verlopen zijn er spelregels opgesteld. Dit houdt onder meer in dat geen plek gereserveerd of afgeplakt met tape mag worden. Daarnaast is het verboden om voor winkels te zitten of nooduitgangen en / of portieken te blokkeren.

Op de plaats waar men gaat zitten, mogen geen aanhangwagens, partytenten of andere zaken worden geplaatst. Er mag geen eten en / of dranken worden verkocht (in verband met voedselveiligheid). Na gebruik zorgt iedereen ervoor dat de gebruikte plaats weer schoon achtergelaten wordt.

Stadshart spelregels
Ook voor het Stadshart gelden regels. Onder meer houdt dit in dat er geen spulletjes verkocht mogen worden langs de Ziekenhuisweg, Middenweg en Neringweg (gedeelte tussen Ziekenhuisweg, Zilverparkkade / Muntstraat) in verband met verkeersveiligheid.

Wél mogen spulletjes verkocht worden in de Muntstraat en langs Zilverparkkade. De calamiteitenroute moet worden vrijgehouden. Hiervoor geldt minimaal 3.5 meter en loopt door Florijnstraat, Dukaatpassage, Neringpassage en ingang van Kroonpassage.

Indien aan het eind van de markt nog herbruikbare spulletjes over zijn, kunnen deze worden ingeleverd bij Kringloopwinkel De Groene Sluis. Er is een inzamelpunt op het Agorahof, naast restaurant Steak van de Keizer. Dit punt is open tussen 14.00 en 15.30 uur.

Tevens zijn er verkeersregels
Het parkeren op zaterdag 27 april is gratis, waarbij de parkeergarages en parkeerplaatsen rond het Stadshart bereikbaar zijn. Motorvoertuigen zijn niet toegestaan in het voetgangersgebied.

Bij bezoek aan de vrijmarkt of bij het verkopen van spullen wordt aangeraden om de auto op een parkeerplaats te zetten. Parkeren wordt alleen toegestaan op de vastgestelde parkeervakken.

De Zilverparkkade en de Muntstraat worden afgesloten voor fietsers waarbij de omleiding met borden wordt aangegeven. Op de overzichtskaart van de gemeente zijn de regels van de vrijmarkt terug te vinden. Tevens is er nog een pagina met algemene informatie over Koningsdag.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen