Natuurcafé Lelystad houdt thema-avond over de Lelystadse Agenda Natuur

Natuur Lelystad
Natuur Lelystad
Foto: Gemeente Lelystad

Natuurcafé Lelystad houdt op 19 april een thema-avond over de “Agenda Natuur 2030” van de gemeente Lelystad in de Duurzaamheidswinkel in het voormalig postkantoor aan het Stadhuisplein. De inloop is vanaf 20.00 uur. Op deze avond kan men horen wat er de komende jaren op poten gezet wordt voor de natuur in Lelystad en hoe dat aangepakt gaat worden.

Agenda Natuur 2030
De gemeente Lelystad heeft samen met inwoners en organisaties de Agenda Natuur 2030, bestaande uit een Strategie en Programma, opgesteld. De strategie is in mei 2023 met groot enthousiasme door de gemeenteraad ontvangen.

Ook het programma kon eind vorig jaar rekenen op een positief besluit van de gemeenteraad. Het programma bestaat uit de onderdelen ‘Natuurinclusieve samenleving’, ‘Stadsnatuur’, ‘Buitenstedelijke natuurontwikkeling’ en ‘Natuurbeleving en educatie’. Er is inmiddels gestart met de uitvoering van verschillende projecten.

Als men wil weten wat er de komende jaren ten aanzien van natuur gaat gebeuren, kom dan vooral naar deze avond om bijgepraat te worden. Linda Seikritt, Programmamanager Natuur van de gemeente Lelystad, zal iedereen deze avond bijpraten over het programma en wat er de komende jaren gaat gebeuren.

Toegankelijk
De avonden van Natuurcafé Lelystad zijn toegankelijk voor iedereen die ‘iets’ met natuur heeft en enthousiast is om in een informele sfeer te praten over natuur, of om ideeën en ervaringen uit te wisselen, of om misschien met elkaar soorten op naam te brengen.

De toegang is dus niet beperkt tot leden van natuurverenigingen. Natuurcafé Lelystad is een werkgroep van KNNV afdeling Lelystad. Tijdens deze avond zijn koffie en thee aanwezig, iets voor bij de koffie, fris, etc. wordt door de deelnemers zelf meegenomen.

Als men op de hoogte wil blijven van Natuurcafé Lelystad, stuur dan een bericht naar: [email protected] .

(Bron: Persbericht Natuurcafé Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen