Bijeenkomst ‘Bescherm je bedrijf en voorkom criminaliteit’

Bescherm je bedrijf en voorkom criminaliteit
Bescherm je bedrijf en voorkom criminaliteit
Foto: Gemeente Lelystad

Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseert op 18 april een bijeenkomst met het thema “Bescherm je bedrijf en voorkom criminaliteit’. Tijdens de bijeenkomst worden zaken besproken als ‘signalen van ondermijning’ en krijgt men advies over hoe men kan voorkomen dat men zaken doet met een ‘slechte klant’.

Ondermijning
Ook de gemeente Lelystad schenkt in de ‘Week tegen de Ondermijning’ (15 tot en met 20 april) aandacht aan het onderwerp ondermijning. De gemeente wil dat zoveel mogelijk inwoners van de stad signalen van ondermijning herkennen.

Daarvoor gaat men met de Ondermijningsbus door de stad. Volgens het eerdere bericht van de gemeente bestaan er verschillende vormen van ondermijning, zoals drugscriminaliteit, zorgfraude, hennepkwekerijen en mensenhandel.

Bedrijf weerbaar maken
Voor de bijeenkomst van de Bedrijfskring Lelystad gaat men uit van de gedachte om de Lelystadse bedrijven weerbaar te maken en dat men daarom zich moet aanmelden. De bijeenkomst is op 18 april bij de gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 van 16.00 tot 18.00 uur. Men kan binnenlopen vanaf 15.45 uur.

Het aanmelden gaat via de site van Bedrijfskring Lelystad, waar overigens ook het complete programma van de bijeenkomst te vinden is. Men gaat antwoorden krijgen op de bijeenkomst op vragen als  

  • Hoe word jij zelf alerter op signalen en wat kun je er mee doen
  • Wat maakt een bedrijventerrein zo kwetsbaar
  • Hoe kan je zorgen dat jouw onderneming geen schade lijdt
  • En hoe voorkom je dat je zaken doet met een slechte klant

Meedenken over ondermijning
Tijdens de bijeenkomst zullen Moreno van Loenhout (Adviseur Platform Veilig Ondernemen en voorheen werkzaam bij Politie Nederland) en Elsbeth Penninkhof (specialist veiligheid bij de gemeente Lelystad) inleidingen geven over het thema.

De volgende partners hebben de bijeenkomst mogelijk gemaakt: Bedrijfskring Lelystad, Gemeente Lelystad, SBBF en het Platform Veilig Ondernemen. De organisatie wil het programma afstemmen op de wensen en behoeften van de ondernemers.

Hiervoor worden de deelnemende ondernemers gevraagd om vooraf voorkeur over onderwerpen en eventuele vragen door te geven middels het aanmeldformulier. Hierdoor weet men waarop het accent moet komen te liggen van de bijeenkomst.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Bedrijfskring Lelystad, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen