Inleveren ideeën voor Kinder-Ideeënmarkt

Kinder Ideeenmarkt 2024
Kinder Ideeenmarkt 2024
Foto: Gemeente Lelystad

De gemeenteraad van Lelystad organiseert op woensdagmiddag 12 juni de Kinder-Ideeënmarkt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen die een leuk idee met en / of voor de kinderen van Lelystad hebben, kunnen hun idee vertellen aan de gemeenteraad. Dit kan achter een eigen versierd marktkraampje, het kan alleen of met een groep.

Kinder Motiemarkt
Voor de leukste, groenste, sportiefste, slimste en beste ideeën voor Lelystad stelt de gemeenteraad 50.000 euro beschikbaar. In 2023 was de eerste Kinder-Ideeënmarkt (ofwel de Kinder Motiemarkt).

Het was een leuk begin en daarom verwacht de gemeenteraad dit jaar nog meer steengoede ideeën van de kinderen. Hierbij valt te denken aan een speelplek, een buurtpicknick, een sporttoernooi, iets voor een goed doel, bomen planten, samen muziek maken … bedenk het maar.

Een idee inleveren
Iedereen die mee wil doen, wordt door de gemeenteraad gevraagd om het idee voor 28 mei in te leveren via de link van de gemeente. Het advies is om dit met een volwassene te doen. Men kan zich inschrijven als individu (alleen) of met een groep.

De raad brengt posters met een QR-code naar de scholen van het primair onderwijs. Op die manier kan men ook meedoen en een idee inleveren samen met de klas. Na aanmelding zal men een persoonlijke uitnodiging krijgen voor de Kinder-Ideeënmarkt.

Diegenen die mee willen doen, worden gevraagd om op woensdagmiddag 12 juni naar het Stadhuis te komen. Hier wordt een gezellige middag georganiseerd (met nog een paar verrassingen) van 14.30 uur tot uiterlijk 17.00 uur.

Op deze middag zijn volwassenen ook welkom, echter maximaal 1 volwassene per jonge deelnemer of groep jonge deelnemers. Tenslotte gaat het om de kinderen. Nu proberen de gemeenteraad enthousiast te krijgen dat ze gaan stemmen over de ideeën.

(Bron: Gemeenteraad Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen