Niet alleen eten, maar samen aan een tafel

VanHarte Lelystad
VanHarte Lelystad
Foto: VanHarte Lelystad

Zeg nu zelf dat het beter én mooier is om mensen te kunnen ontmoeten en samen te eten in plaats van alleen aan de keukentafel te zitten. Samen koken en samen eten, daar staat Resto VanHarte voor. Het doel is om mensen met elkaar in gesprek te brengen. Op de site van Resto VanHarte kan men een overzicht vinden van de activiteiten.

Samen eten en fijne gesprekken
Het gaat er bij Resto VanHarte er om, dat mensen niet alleen thuis zitten, maar samen eten en fijne gesprekken hebben. De mogelijkheden hiervoor wordt door de organisatie wekelijks georganiseerd. Daarom krijgt men ook vaak de vraag hoe dat mogelijk is.

Hiervoor zijn vele medewerkers en vrijwilligers steeds aan het werk. Maar belangrijk is ook dat het betaalbaar blijft. En dit laatste wordt wel steeds moeilijker. Bezoekers betalen een eigen bijdrage, maar dat is niet altijd kostendekkend.

Subsidies en donaties
Naast het feit dat mensen een driegangenmenu kunnen krijgen voor 8 euro, zijn er ook mensen die het minder goed hebben en daarom minder betalen dan het standaardbedrag van 8 euro. Tenslotte is iedereen altijd welkom.

De organisatie betaalt de rest van de kosten uit subsidies en donaties. Dan gaat het met name om subsidies en daar zit nu net het probleem. Een aantal Resto’s in sommige gemeenten zitten in het gevarengebied.

Ook gemeenten hebben steeds minder te besteden en de prognose is dat het de komende jaren er niet beter op wordt. Dit houdt in dat ook organisaties als Resto VanHarte steeds minder geld van gemeenten gaan ontvangen.

Dat betekent dat deze organisaties, dus ook Resto VanHarte, afhankelijk worden van donaties van particulieren en bedrijven. De organisatie zoekt donateurs die een bedrag willen schenken, groot en klein. Men kan ook aangeven in welke plaats men de buurtbewoners wil steunen. Op de site kan men mogelijkheden tot donaties vinden.

(Bronnen: Nieuwsbrief Resto VanHarte, Menukaart Resto VanHarte, Resto VanHarte Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen