Afvalinzameling door HVC tijdens Pasen

Afvalvuilniswagen HVC
Afvalvuilniswagen HVC
Foto: Gemeente Lelystad

De afvalverzamelaar HVC zal geen afvalbakken op maandag 1 april, tweede paasdag, ophalen aan huis. Indien de afvalbak normaal op maandag wordt geleegd, zal HVC de bak op een andere dag leegmaken. Via de online afvalkalender en de HVC-app kan men zien wanneer de bak aan huis wordt geleegd. Op Goede Vrijdag zal het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C open zijn, echter niet op tweede paasdag.

Geen afval naast containers
De ondergrondse restafvalcontainers en de bovengrondse containers voor plastic, glas en textiel kunnen door de paasdagen eerder vol zitten. Inwoners worden verzocht geen afval naast de containers te plaatsen.

Op het moment dat de afvalcontainers vol zijn, verzoekt de gemeente aan de inwoners een andere container in de buurt te proberen. Zakken met afval naast containers zorgen voor overlast en zwerfafval. Tevens kan HVC er minder goed bij om de containers leeg te maken.

Goede Vrijdag is afvalbrengstation open
Op 29 maart, Goede Vrijdag, is het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C open. Er wordt een waarschuwing afgegeven dat het drukker kan zijn dan normaal. Tevens verwacht HVC op zaterdag 30 maart veel bezoekers aan het afvalbrengstation.

Tweede paasdag is het afvalbrengstation gesloten. Vanaf dinsdag 2 april is het afvalbrengstation weer open volgens de standaard openingstijden: van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.15 uur.

Grof afval wegbrengen of laten ophalen
Bewoners van Lelystad kunnen het grof afval kwijt op het afvalbrengstation. Hieraan is geen maximum gebonden; men kan zoveel en zo vaak het grof afval aanbieden bij HVC aan de Zeeasterweg 40C.

Hiervoor kan men gratis een aanhangwagen lenen bij tankstation ‘t Gilde of bij Aanhangwagenbedrijf van de Burgwal. Als men het grof afval wegbrengt, is het verstandig om de HVC-pas mee te nemen. Hiermee worden de slagbomen geopend.

Daarnaast kan men ook een afspraak maken met HVC om het grof afval op te laten halen. Dit wordt gratis gedaan. Een afspraak maken kan via de klantenservice van HVC (0800 – 0700 of per mail [email protected]) .

Huishoudelijke apparaten (wit- en bruingoed) die oud zijn maar het nog wel doen, kunnen inwoners gratis laten ophalen door Concern voor Werk. Bel voor een afspraak naar telefoonnummer 0320 – 800 000.

Oude huishoudelijke apparaten zijn apparaten die stroom of batterijen nodig hebben, zoals boormachines, televisies, wasmachines, koelkasten, keukenmachines, mobieltjes, lampen, computers.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen