Samenwerkingsovereenkomst JOGG Lelystad met 5 jaar verlengd

Gezonde Voeding
Gezonde Voeding
Foto: Gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad blijft zich de komende 5 jaar inzetten voor de gezondheid van kinderen en jongeren. Hiervoor heeft de gemeente de samenwerkingsovereenkomst JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst verlengd. Het doel hierbij is dat er een gezonde omgeving wordt gecreëerd, waarin de jeugd wordt verleid en uitgedaagd om gezonde keuzes te maken.

Gezondheid
Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra heeft laten weten dat gezondheid meer is dan niet-ziek zijn. Het is ook dat men zich vitaal voelt en dat men goed in zijn vel zit. Daarom is het van groot belang dat kinderen gezond opgroeien.

Lelystad wil daar graag een bijdrage aan leveren door het stimuleren van een gezonde keuze. De gemeente Lelystad is sinds 2018 een JOGG-gemeente. Partijen – onder aanvoering van de JOGG-regisseur – zetten zich in voor een gezonde omgeving voor jongeren.

Voor een gezonde omgeving voor jongeren hoort met JOGG een norm voor jongeren. En onder die norm vallen zaken als dagelijks bewegen, gezond eten, water drinken en voldoende slapen. Op de site van JOGG Lelystad is meer informatie te vinden.

Activiteiten van afgelopen jaren
In de afgelopen jaren heeft het netwerk van 13 partners met succes ingezet voor diverse activiteiten. Hierbij vallen zaken te noemen als: 

  • 11 basisscholen in de stad werken vanuit de JOGG scholenaanpak structureel aan een gezonde en actieve leefstijl van de leerlingen 
  • Lelystad heeft 20 Gezonde Scholen met certificaten op de thema’s sport en bewegen, voeding en welbevinden
  • met de actie ‘de Gezonde Avond-4-Daagse’ worden kinderen van ruim 20 basisscholen voorzien van water en een gezonde snack die beschikbaar worden gesteld door een groot aantal supermarkten
  • het stimuleren van water drinken met de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ Gemakkelijk, gezond en goedkoop
  • de eerste gezonde sportkantine bij hockeyclub MHC Lelystad is gelanceerd. Er is een gezonde keuze in de kantine, het terrein is rookvrij en er is aandacht voor verantwoord alcoholgebruik 
  • voor kinderen met overgewicht is er passende zorg en ondersteuning. Lelystad heeft drie centrale zorgverleners die het kind en gezin begeleiden bij een gezonde leefstijl en eventuele achterliggende problematieken
  • de website www.jogglelystad.nl  is een feit

Meer informatie
Indien een organisatie wil weten of men wat kan betekenen voor JOGG, Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst in Lelystad, kan men contact opnemen met JOGG-regisseur Marleen Tibbe, via mobiel 06 – 13775396 of mail [email protected] .

(Bronnen: Gemeente Lelystad, JOGG Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen