Nieuwe expositie Atelier de Veste / De LAK (Lelystad)

Atelier De Veste
Atelier De Veste
Foto: Stichting Culturale

In het Atelier van de Vereniging Lelystadse Amateur Kunstenaars (LAK) aan de Veste 16 – 77 is tot eind april een nieuwe expositie te bezichtigen. De expositie is het resultaat van een workshop met André Broens. Deze was door het LAK op 28 november georganiseerd.

Lelystads Amateur Kunstenaarsvereniging
De naam op verschillende sites is af en toe verschillend, naast het feit dat er ook nog het Platform Amateur Kunst Lelystad (PAK) bestaat. Deze laatste is een platform dat de samenwerking van amateurkunstenaars en amateurkunstorganisaties bevordert.

Op de site van Atelier De Veste wordt gesproken over de Lelystads Amateur Kunstenaarsvereniging (LAK), wat een vereniging is van zo’n 35 leden. Atelier De Veste is voor gezamenlijk gebruik.

De clubleden van LAK stimuleren elkaar in het actief beoefenen van de beeldende kunst. Hierbij worden verschillende technieken toegepast, onder meer aquarel, acryl, pastel, etsen, staal drukken, grafiek en andere technieken.

Hiervoor worden werkbijeenkomsten georganiseerd en is er de mogelijkheid voor zelfstudie en discussie. Daarnaast worden vele cursussen gegeven, onder meer portrettekenen en schilderen, aquarelcursus. Daarnaast zijn er regelmatig lezingen, workshops en korte cursussen.

Expositie
De schilderijen die worden tentoongesteld tijdens de expositie zijn totaal andere werken dan de leden normaal gesproken maken. Deze keer is er gekozen voor werken in de stijl van Herman Brood of Karel Appel.

Met andere woorden: levendige schilderijen met primaire kleuren, die bij wijze van spreken van de muur springen. Het Atelier is te bezichtigen op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Tijdens deze tijden zal ook iemand van LAK aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven, zeker over de activiteiten van de vereniging. De vereniging heeft nog plaats voor een aantal nieuwe leden. Meer informatie is te vinden op de site.

(Bronnen: De LAK, Lelystad Makers, De Kubus Lelystad, Tour of Art Lelystad (+ Nieuwsbrief))

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen