Buurt – Bekendmakingen overheid direct in mailbox

Wonen schoener
Wonen schoener
Foto: Gemeente Lelystad

De inwoners van de gemeente Lelystad zullen vanaf 8 april maximaal één keer per week een e-mail ontvangen van Overheid.nl. Hierin worden de bekendmakingen van de overheid meegedeeld. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. In de mails worden de bekendmakingen aangegeven over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen. Deze moeten zich allemaal binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger afspelen.

Nieuwe dienst
Dit is een nieuwe dienst die als doel heeft om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op de leefomgeving.Tevens wordt het duidelijker gemaakt hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Berichten over de Buurt
Indien men zich heeft aangemeld en een mail heeft ontvangen, kan men deze aanpassen door in te loggen op de site van MijnOverheid. Zo kan men instellen hoe vaak men een mail wil ontvangen en over welk gebied. Tevens kan men zich afmelden via deze site.

Op de site van de overheid bestaat al enige tijd de pagina ‘Berichten over uw Buurt’. Gebruikers van deze pagina kunnen melden voor welk adres men de bekendmakingen wil ontvangen. Bij MijnOverheid ziet men alleen de bekendmakingen rondom het eigen woonadres.

Welkomstmail
De nieuwe dienst zal starten met het versturen van een welkomstmail. Hierin staat uitgelegd wat men kan verwachten, hoe men de mailberichten kan aanpassen en hoe men zich kan afmelden.

Daarnaast zal in die zelfde welkomstmail een verwijzing worden meegestuurd. Dit is een verwijzing naar een speciale informatiepagina op Overheid.nl. Hier kan men meer informatie vinden over ‘Berichten over de Buurt’.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen