De Beste Thuisbakker van Nederland

Macarons
Macarons
Foto: Pixabay

Met een passie voor bakken heeft Aruna Sitaram-Thakoersingh uit Lelystad middels een zinderende finale de titel Beste Thuisbakker van Nederland in de wacht gesleept. Ondanks een ongelukkige snijwond opgelopen net voor de finale, heeft ze de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven voor zich weten te winnen.

Bekend van tv
Op het moment dat iemand in een seizoen vaker op mag treden in een programma op tv, wordt men ook vaker herkend op straat. En dan komen de opmerkingen en de leuke reacties. Meestal in de geest van ‘ik ken je van televisie’ en ‘wat doe je het goed’.

En Aruna Sitaram heeft het goed gedaan, want ze is winnaar geworden van seizoen 11 van Heel Holland Bakt. Door deze overwinning mag ze zich nu de Beste Thuisbakker van Nederland noemen. Op de site van Heel Holland Bakt staat een terugblik over deelname en de finale.

Meesterbakkersspeldje
Het winnen van Heel Holland Bakt heeft altijd op haar verlanglijstje gestaan en daar is ze ook echt voor gegaan. Het bakken is met de paplepel ingegoten door haar moeder. Alleen moest ze de opnamen wel delen met het dagelijkse leven.

In het dagelijkse leven betekende dit een periode, die behoorlijk druk was, van verhuizingen, solliciteren en zorg voor haar gezin. Daarentegen heeft ze veel energie gekregen door de deelname aan het tv-programma, ondanks de druk en de emoties.

In het seizoen heeft ze al heel wat voor elkaar gekregen met het bakken voor het programma. Zo waren er pittige worstenbroodjes kip en passievrucht polonaise, waardoor de jury werd beïnvloed. Zo kreeg ze al in aflevering 3 het Meesterbakkersspeldje.

Maar na de finale werd het rustiger en moest Aruna Sitaram weer wennen aan de rust. Natuurlijk mist ze de tent, de mensen om de productie heen en de mede-bakkers. Maar ze kijkt nu vooral naar de mogelijkheid om een eigen kook- of bakboek te maken en een eigen bak- en kookprogramma.

(Bronnen: Heel Holland Bakt, Flevopost, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen