De schildneuscobra is terecht

Schildneuscobra
Schildneuscobra
Foto: Gemeente Lelystad

Op maandag 19 februari was een schildneuscobra ontsnapt uit een woning aan de Sont. De gemeente Lelystad heeft een bericht hierover uitgebracht op 20 februari en een herinnering op 22 februari. Ondertussen was de giftige slang van ongeveer 50 centimeter nog niet gevonden. Tot maandag 18 maart rond 12.00 uur.

Gemeentelijke advies
In de eerdere berichten van de gemeente werd steeds geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en afstand te houden. Tevens, als men de slang zou zien, was het verstandig om onmiddellijk 112 te bellen.

Ook is men gaan zoeken in de omgeving van de woning, bijgestaan door een specialist op het gebied van slangen. De verwachting van de specialist was dat de slang mogelijk nog in het huis van de eigenaar zou zitten.

De slang, schildneuscobra, staat bekend als een vluchtslang, die de confrontatie niet zelf zal aangaan. Tevens werd in februari aangegeven dat de slang zich mogelijk terug had getrokken op een plaats waar hij moeilijk weg kan of waar het warm en droog zou zijn.

Slang aangetroffen
Maandag 18 maart heeft de gemeente Lelystad bekendgemaakt dat de slang is aangetroffen rond 12.00 uur in dezelfde straat als waar hij was ontsnapt. Volgens de gegevens zou de slang buiten, in een deurkozijn, zijn gezien.

De inwoner die de slang zag liggen, heeft direct een melding gedaan. Binnen een paar minuten waren Stadstoezicht en de politie aanwezig. Dit was nodig om het gebied veilig en rustig te houden.

Daarnaast was de eigenaar van de slang ook binnen enkele minuten aanwezig op de vindplaats van de slang. Hij heeft de slang onmiddellijk gevangen en veilig opgeborgen. Volgens de berichten was de slang wel wat verzwakt door de kou, maar verder gezond. Deze slang wordt zo snel mogelijk overgedragen aan een opvang voor slangen buiten Lelystad.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen