Brede controle van bedrijfsruimtes levert enkele misstanden op

Politie wagen
Politie wagen
Foto: Politie

Op dinsdag 12 maart 2023 zijn 30 bedrijfsruimtes op industrieterrein Flevopoort in Lelystad gecontroleerd. Het ging om een preventieve controle van de gemeente Lelystad in samenwerking met de politie, douane, belastingdienst, omgevingsdienst, het RIEC, UWV, Liander en het Platform Veilig Ondernemen (PVO). In meerdere bedrijfsruimtes is illegale bewoning geconstateerd, de omgevingsdienst constateerde overtredingen op het gebied van milieu en de douane heeft enkele kilo’s shisha tabak in beslag genomen.

Veiliger Lelystad
Burgemeester Mieke Baltus: “De controles dragen bij aan een veiliger Lelystad. Doordat we dit doen samen met partners die allemaal hun eigen expertise hebben, krijgen we direct een compleet beeld van wat er speelt.

Ik bedank de partners dan ook voor hun inzet, maar ook de vele ondernemers die onvoorbereid openheid van zaken gaven, waren belangrijk. Alle overtredingen worden bestuursrechtelijk aangepakt.”

Verdachte zaken gezien
Voor diegenen die mee willen helpen om Lelystad veiliger te maken, deze inwoners kunnen verdachte situaties bij de politie melden (spoed 112, anders 0900 – 8844) of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl/melden  of 0800 – 7000. Op deze manier kan Lelystad veilig worden gehouden.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen