Terugblik op geslaagd Huiskamerfestival Lelystad

Het Rode Klif
Het Rode Klif
Foto: Interaktcontour

Zondag 3 maart was het Het Huiskamerfestival in Lelystad, georganiseerd door de Kubus. Woonlocatie Het Rode Klif van Stichting InteraktContour deed voor het eerst mee en het was een groot succes. Met een prachtig live-optreden van het duo Sam’s Tunes gingen de deuren van de dagbesteding open voor vrienden, familie en buurtbewoners.

Normaliter is de woonvorm een vrij gesloten setting – maar op zondag werden de deuren geopend en mengden bewoners en Lelystedelingen zich met elkaar. Gasten werden verwelkomd met een versgebakken traktatie.

Maximaal gevulde huiskamer
Bij alle drie de rondes was de huiskamer maximaal gevuld met gasten, in totaal zijn er zo’n 93 bezoekers geweest. Er ontstond een sfeer van een gezellig gezelschap met spontane gesprekken achteraf.

Het is nu de tweede keer in een half jaar tijd dat Woonlocatie het Rode Klif heel bewust een gezellige interactie creëert. De eerder georganiseerde kerstmarkt was ook een succes. Bewoner Josanne vertelde na afloop over het huiskamerconcert.

Activiteiten
Ze vertelde: “Het was een gezellige middag met goede akoestische muziek, waarbij de kleine kinderen stonden te dansen en de volwassenen mee zwierden. Er zijn veel leuke activiteiten te doen in onze buurt, ik hoop dat er nog veel meer uitwisseling komt.”

Ook een bovenbuurvrouw vanuit het gebouw Het Rode Klif wist de weg naar de dagbestedingsruimte te vinden. Mevrouw woont al sinds 1995 in het Rode Klif: “Vroeger werd er vaak wat georganiseerd in het gebouw in het ‘Voor Onder’.

Maar er wordt niet zoveel meer georganiseerd. Mensen worden ouder, jonge gezinnen komen er voor terug. Ik mis de gezelligheid, dit samenkomen vandaag is heel leuk. Dat zou vaker moeten gebeuren.”

(Bronnen: Persbericht Interaktcontour, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen