De film ‘The Holdovers’ in Kok CinemaxX Lelystad

The Holdovers
The Holdovers
Foto: Filmtheater Lelystad

De film ‘The Holdovers’ van de veelgeprezen regisseur Alexander Payne, gaat over een chagrijnige onderwijzer Paul Hunham. Hij is docent op een prestigieuze Amerikaanse school, maar valt niet zo goed bij zijn studenten en bij de collega’s, daar hij verwaand is en een flinke portie starheid bezit. Gezien hij geen familie of vrienden heeft om samen de kerstperiode door te brengen, blijft hij op school achter tijdens deze periode.

Studenten in zelfde situatie
Aangezien hij niet weg kan, blijft leraar Paul Hunham achter tijdens de kerstperiode. Dit komt goed uit, daar er nog een groep studenten is achtergebleven die in een soortgelijke situatie zit. De leraar kan nu de studenten opvangen of beter gezegd, toezicht houden op ze.

Eén van de studenten is de slimme onruststoker met problemen, een 15-jarige druktemaker, maar goede student Angus. Daarnaast blijft chef-kok Mary ook op de campus, die net haar zoon is verloren in Vietnam. Deze drie vormen een band.

In de film is Paul Hunham een strenge hoogleraar klassieke talen aan de Barton Academy, de kostschool waar hij zelf ooit naar toe is geweest. Iedereen heeft een hekel aan hem, mede door zijn harde cijfers en strenge houding.

The Holdovers
Dit is de 2e samenwerking tussen regisseur Alexander Payne en acteur Paul Giamatti. De film is van 2004, maar kan gezien worden als een soort verfilming van het drama Merlusse uit 1935.

De filmopnames zijn begonnen op 27 januari 2022, nadat Miramax de distributierechten verkreeg in juni 2021. Er is opgenomen in 5 scholen in Massachusetts en in historische theaters en in het Boston Common Park.

Mark Orton heeft de filmmuziek gecomponeerd. Naast verschillende klassieke kerstliederen zijn er ook andere nummers uit de jaren 1970 te horen in de film. Zoals muziek van The Allman Brothers Band, Tony Orlando & Dawn, Labi Siffre en Cat Stevens.

(Bronnen: Kok CinemaxX, Movie Meter, Wikipedia, Nieuwsbrief Filmtheater Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen