Beginnerscursus hardlopen vanaf 9 maart 2024

Beginnerscursus hardlopen
Beginnerscursus hardlopen
Foto: AV Spirit Lelystad

Mensen die willen proeven aan het hardlopen of echt willen gaan hardlopen, kunnen hiervoor een cursus volgen. AV Spirit Lelystad gaat op zaterdag 9 maart starten met een 7-weekse cursus om op een verantwoorde manier te trainen voor het hardlopen. Dit gebeurt onder leiding van gediplomeerde trainers waarbij het doel is om minstens 3 kilometer aaneengesloten hard te lopen.

Beginnerscursus
De nieuwe beginnerscursus hardlopen start op zaterdag 9 maart 2024. Dit zal gaan gebeuren op het sportcomplex van AV Spirit Lelystad aan de Sportparkweg 2. De bedoeling is dat men na 7 weken door kan stromen naar de loopgroepen binnen de vereniging.

De kosten van de beginnerscursus is 60 euro p.p. AV Spirit Lelystad start regelmatig met een beginnerscursus hardlopen. De eerst volgende is die van 9 maart, waarbij het de bedoeling is dat men binnen 7 weken aaneengesloten kan hardlopen voor 20 tot 30 minuten.

Kennis maken met loopsport
Dit staat voor een kilometer of 3. Hierbij is het doel van de cursus dat de beginnende loper op een plezierige manier kennis maakt met de loopsport. Hierbij wordt vooral gewerkt om blessures te voorkomen.

De cursus zal afwisselend op en buiten de baan worden gehouden. Tevens zal er veel tijd worden besteed aan de techniek. Men kan zich inschrijven voor de cursus middels de site. Er wordt getraind op zaterdagochtend vanaf 9.30 uur en op woensdagavond vanaf 19.30 uur.

Looptechnieken
Tijdens de beginnerscursus wordt aandacht besteed aan de looptechnieken, zoals de houding, arm inzet, pasfrequentie, ademhaling, voetplaatsing. Natuurlijk wordt er onder begeleiding gewerkt om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Door dit te verbeteren, zal men op den duur ook steeds langer kunnen lopen. Na de cursus van 7 weken, wordt de mogelijkheid geboden om 2 extra weken op maandagavond te trainen. Uiteraard zijn de trainers gediplomeerd, waarbij Ruud Disse op zaterdag de training geeft en op woensdagavond geeft Linda Nagel training.

(Bronnen: AV Spirit Lelystad, Nieuwsbrief AV Spirit Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen