De lampen van de openbare verlichting worden vervangen

Infra Provincie
Infra Provincie
Foto: Provincie Flevoland

De provincie Flevoland zal op 4 maart beginnen met het vervangen van een groot aantal lampen van de openbare verlichting. In de regio Dronten zullen de werkzaamheden beginnen, maar vinden later plaats door de gehele provincie. Meestal worden de lampen vervangen in combinatie met lopende projecten op of om de wegen. Daarentegen kan men af en toe last ondervinden van de werkzaamheden.  De planning is dat de werkzaamheden aan het eind van het jaar klaar zijn.

Lopende projecten
De provincie heeft de werkzaamheden zoveel mogelijk gepland in combinatie met al gestarte projecten. Op deze manier zal er minder overlast zijn voor de weggebruikers. Echter Flevoland geeft aan dat het niet overal mogelijk is.

Daardoor kan het mogelijk zijn, dat op bepaalde plaatsen de medewerkers bezig zijn met het vervangen van de lampen. Per plaats is gekeken naar de veiligheid van de medewerkers en de weggebruikers. Daarom komt het voor dat er werk wordt gedaan ‘s nachts en soms overdag.

Nieuwe lampen
Het is verstandig om rekening te houden met enige hinder. Hierbij valt te denken aan een lokale omleiding of andere verkeersmaatregelen. De oudere lampen zullen vervangen worden door nieuwe LED-lampen.

De nieuwe lampen stralen vooral helder wit licht uit. Op sommige plaatsen in de provincie is gekozen voor een andere tint wit. Dit is gedaan zodat vogels en vleermuizen minder last hebben van de verlichting.

Niet alle openbare verlichting valt onder beheer van de provincie. Een deel hoort bij Rijkswaterstaat en een deel is van de verschillende gemeenten. Indien men verlichting tegenkomt, die niet werkt, is het verstandig om even te controleren.

Belangrijk is om te kijken of er een sticker op de paal van de verlichting zit. Op de sticker staat de informatie waar men het beste het probleem kan melden. Bij vragen of opmerkingen kan men contact opnemen middels mail: [email protected] .

(Bron: Provincie Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen