Tweede Bultpark Buitendag op 13 april

Bultpark Herfst
Bultpark Herfst
Foto: Bultpark Twitter

De Stichting Bultparkcomité organiseert op zaterdag 13 april voor de tweede keer de Bultpark Buitendag. Op de dag zullen er zo’n 35 stands en standjes te bezoeken zijn. En denk eraan, ze zijn er in alle soorten en maten. De Bultpark Buitendag is open van 11.00 tot 15.00 uur. Zoals de eerste keer zal ook deze dag wederom gratis toegankelijk zijn. Niemand hoeft het voor het geld te laten en iedereen is van harte welkom.

Pluslessen
De afdeling IVN Lelystad is door Studiecentrumc2 gevraagd om Pluslessen te verzorgen en dan speciaal in de Lelystadse stadsnatuur. Naast en na de reguliere lestijden verzorgt Studiecentrumc2 extra lessen, de zogenaamde Pluslessen.

Met deze Pluslessen wil men het perspectief van kinderen verbeteren. Hierbij hebben de scholen 4 keuzemogelijkheden: Vogels ontdekken, Waterdiertjes scheppen, Bodemdiertjes zoeken en Bomen spotten.

Eerste les in Bultpark
In samenwerking met stichting Bultparkcomité is de eerste Plusles in het Bultpark gegeven. Het was voor de kinderen niet altijd even makkelijk, waarbij de jongsten uit groep 5 kwamen en de oudsten uit groep 7.

Maar met veel enthousiasme werd een boom opgemeten, nadat de kinderen eerst moesten inschatten hoe hoog de boom zou zijn. De boom bleek 42 meter hoog te zijn, hoewel de meeste leerlingen de boom hadden geschat op zo’n 6 of 7 meter.

Aan het eind van de Plusles konden de leerlingen een kleine esdoornzaaling uitspitten. Deze groeien onder de hoge bomen en struiken, waardoor ze te weinig licht en voeding krijgen om uit te kunnen groeien tot een grote volwassen boom.

Daarom hebben de leerlingen de boompjes in een grote pot met grond geplaatst. Daarbij kregen ze een tasje (voor vervoer naar huis) en een flyer. In deze laatste was te lezen hoe men om moet gaan met de verzorging van de boom en hoe belangrijk de bomen zijn voor het milieu en het klimaat. Het is een klein stapje richting een beter klimaat.

Planten in de open vakken
In een paar randen van plantvakken in het park hebben vrijwilligers inheems plantmateriaal geplant. Hierbij moet men denken aan hondsroos, egelantier, gele kornoelje, vlier, gewone lijsterbes, liguster, vuilboom, wegedoorn en zwarte bes.

Het is nodig om de open vakken te voorzien van dichte randen, wat goed is voor de biodiversiteit. Ook dit is weer een klein stapje, maar alle kleine stappen worden op den duur een grote stap. Een deel van de vruchten van deze aanplant is eetbaar.

(Bron: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen