Senioren konden kennis maken met Getijde

Getijde tijdelijk verblijf Flevoland
Getijde tijdelijk verblijf Flevoland
Foto: Getijde

Dinsdag 20 februari hebben senioren van Lelystad een kans gehad om kennis te maken met Getijde. De informatiemiddag werd georganiseerd door Stichting Behoud Ziekenhuiszorg Lelystad (BZL), Stichting Overleg Senioren Organisatie Lelystad (OSOL), Getijde en Ziekenhuis St Jansdal. Het doel van de middag was om de senioren te informeren over de zorg en behandeling die gegeven wordt in Getijde en Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad.

Getijde op de 2e verdieping
Getijde is een plaats voor kwetsbare ouderen en chronische zieken, een plaats waar ze de best mogelijke zorg krijgen, waar zorgvuldig en snel een diagnose wordt gesteld en waar gezamenlijk gewerkt wordt aan terugkeer naar huis.

Getijde is gevestigd op de tweede verdieping van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Bij Getijde zijn kwetsbare ouderen en chronisch zieken uit Flevoland welkom als men 24/7 zorg nodig heeft en (nog) nergens anders terecht kunnen.

Informatiemiddag
Op de informatiemiddag zijn zo’n 60 senioren aanwezig geweest, die een prestatie van Anne-Marijke Schakelaar (over het ontstaan van Getijde) en van Judith van Tuijn (over het werk van een klinisch geriater) konden aanhoren.

Tijdens de prestaties werd ingegaan over het moment dat men tijdelijk opgenomen kan worden en welke zorg er gegeven wordt. Tevens over het werk van de klinische geriater in het ziekenhuis en hoe de geriatrische zorg in Lelystad is geregeld.

Daarna werd in groepen rondleidingen in Getijde en het ziekenhuis in Lelystad aangeboden. Naast het feit dat er ruimte was voor vragen was er ook gelegenheid om samen een hapje en drankje te nemen. Al bij al een geslaagde middag.

Volgende bijeenkomst
Het initiatief kwam van BZL en OSOL, die hadden aangegeven dat de senioren in Lelystad niet voldoende weten over de zorg en de behandeling die door Getijde en het ziekenhuis worden geboden.

Daarom wilden de beide stichtingen de senioren middels de informatiebijeenkomst hier meer over informeren. De belangstelling was erg groot te noemen, wat geresulteerd heeft in een wachtlijst. Daarom wordt in het najaar een nieuwe bijeenkomst gepland.

Senioren die interesse hebben in de bijeenkomst van het najaar, kunnen zich reeds aanmelden voor deze informatiebijeenkomst. Dit kan op de site van Getijde. Er zal zo snel mogelijk een datum worden geprikt die dan onmiddellijk bekend wordt gemaakt.

(Bronnen: Getijde, Flevopost, Ziekenhuis St Jansdal)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen