Nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Diemen, Lelystad en Ens stapje dichterbij

Hoogspanningsverbinding Diemen, Lelystad en Ens
Hoogspanningsverbinding Diemen, Lelystad en Ens
Foto: Gemeente Lelystad

Ondertussen is gemeld dat tussen Diemen, Lelystad en Ens een nieuwe hoogspanningsverbinding komt. Netbeheerder TenneT doet samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek naar de beste route voor deze nieuwe verbinding. De netbeheerder en het ministerie hebben een onderzoeksplan bekendgemaakt. In dit onderzoeksplan staan de routes voor de nieuwe hoogspanningsverbinding, die onderzocht gaan worden.

Twee keer ter inzage
Het eerste voorstel voor het onderzoeksplan naar de hoogspanningsverbinding heeft in het voorjaar van 2023 ter inzage gelegen. Hierop zijn reacties gekomen, die in het tweede voorstel zijn meegenomen.

In het najaar van 2023 heeft het tweede voorstel ter inzage gelegen, waar ook weer reacties op zijn gekomen. Deze zijn meegenomen in het onderzoeksplan. Het is niet meer mogelijk om te reageren op het onderzoeksplan en de mogelijke routes.

Onderzoeksplan
Tot 2025 zal het onderzoek naar de mogelijke routes van de nieuwe hoogspanningsverbinding duren. De voorkeursroute zal in het voorjaar van 2025 bekendgemaakt worden. Hierop kan men reageren door een zienswijze in te dienen.

Inwoners, omwonenden en anderen die meer willen weten over het onderzoeksplan of over de verdere planning van het plan, kunnen terecht op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, RVO) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen