Stadshart Lelystad onder de loep genomen

Oversteek Stationsplein
Oversteek Stationsplein
Foto: Gemeente Lelystad

In de afgelopen jaren van samenwerking is er veel verbeterd in het Stadshart van Lelystad, maar volgens een recent onderzoek van de Rekenkamer Lelystad zijn er nog steeds uitdagingen. Met het onderzoek heeft de Rekenkamer inzicht gegeven op welke manier de gemeenteraad effectief invloed kan hebben op het Stadshart. Tevens welke stappen de gemeenteraad de komende jaren kan zetten in dit dossier.

Onderzoek Rekenkamer
Uit het onderzoek komt naar voren dat het van belang blijft om het Stadshart compacter, levendiger en groener te maken. Er zijn reeds verbeteringen doorgevoerd rond het Theaterkwartier en de Promesse, echter verdere verbetering is nodig.

Om het Stadshart verder te versterken, is samenwerking tussen de gemeente uit de private en maatschappelijke sector essentieel. De raad is wel degelijk betrokken, maar dat is meer gericht op het plannen en het maken van regels.

De betrokkenheid lijkt minder op daadwerkelijk sturen en controleren. Daarnaast – volgens het onderzoek van de Rekenkamer – ontbreekt een planmatige aanpak voor de gewenste transformatie van het Stadshart.

Aanbevelingen voor verbetering
Negen aanbevelingen voor verbetering zijn door de Rekenkamer aangereikt. Ondertussen is op 20 februari 2024 het rapport ‘Stadshart Lelystad: Ontwikkeling, beleidsinterventies en rol van de raad’ aangeboden aan de raad, het college en de directie van de gemeente Lelystad.

Op de site van de gemeente is meer informatie te vinden over het onderzoek van de Rekenkamer Lelystad.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen