Bouwproces Jysk zal weer opstarten

Containerschip
Containerschip
Foto: Pixabay

Maart 2023 heeft Jysk gemeld, tijdens de ingebruikname van het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad, dat het bouwproces van een eigen distributiecentrum een aantal maanden had stilgelegen. Volgens Jysk is dit gebeurd door de gestegen prijzen, maar dat men de bouw weer snel wilde hervatten.

Distributiecentrum Jysk
In 2021 was de komst van het distributiecentrum van Jysk al aangekondigd en in mei 2022 werd gemeld dat het centrum in Lelystad het 10e van Jysk zou worden. Daarna werd  het een beetje stil rondom de nieuwbouw.

Hoe groot het nu precies zou worden, dat verschilt in de media hier en daar. In eerste instantie was sprake van een warehouse van 60.000 m2, waarvan de bouw op 1 juni 2022 is gestart. Eerder was er sprake van een mega-groot distributiecentrum van 163.000 m2.

Ondertussen wordt gesproken over 140.000 m2. Gemeld wordt dat er weer vorderingen zijn te vinden in de plannen van het nieuwe distributiecentrum. Het blijkt dat inmiddels contracten zijn getekend met de leveranciers voor de levering van de automatisering.

Werkzaamheden hervat
Tevens zouden er ook contracten zijn getekend met de leveranciers voor de staalconstructie van de hoogbouwmagazijnen. De eerste planning was dat de bouw in 2022 zou starten en dat in 2024 operationeel zou zijn.

Jysk heeft aangegeven dat men in maart 2022 de bouwplannen op ‘pauze’ had gezet wegens de gestegen prijzen voor grondstoffen en diensten, mede gezien de onzekerheden in de wereld. Door de hoge prijzen voor staal is vertraging opgelopen.

Door de contracten te tekenen heeft het bedrijf een stap gezet richting de start van de bouw van het distributiecentrum. De verwachting is nu dat de bouw in de zomer van 2024 zal beginnen en dat het distributiecentrum (dc) voor de zomer 2026 operationeel zal zijn.

Momenteel werkt Jysk vanuit een tijdelijk dc, waardoor winkels in Nederland en België beleverd kunnen worden. Hier liggen de 500 best verkopende producten. Nadat het grote nieuwe dc operationeel is, gaat Jysk leveren aan haar winkels en aan online klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

(Bronnen: Warehouse Totaal, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen