Platform Amateur Kunst Lelystad

PAK logo
PAK logo
Foto: PAK Lelystad

Het ‘Platform Amateur Kunst Lelystad’ bestaat sinds 1 december 2023. Het platform is ontstaan voor de amateurkunst, maar heeft tevens een meerwaarde voor de professionele kunstenaars en de culturele organisaties, en zéker ook voor het publiek. Stichting Culturale / Tour of Art Flevoland heeft daarom zich aangesloten bij het platform. Het Platform Amateur Kunst Lelystad (PAK Lelystad) nodigt alle cultuurmakers uit zich aan te sluiten. 

Actieve creatieven
Zo’n 1.5 jaar geleden kwam een aantal actieve ‘creatieven’ met het idee om een platform op te richten waarin alle vormen van kunst in Lelystad vertegenwoordigd zouden worden. Daarna volgden vele bijeenkomsten en vergaderingen.

Hierna kon men op 1 december 2023 openbaar maken dat het ‘Platform Amateur Kunst Lelystad’  het licht had gezien. Ondertussen is bekend geworden dat reeds 30 individuele kunstenaars, groepen en organisaties zijn aangesloten.

Meer dan amateurkunst
De Stichting Culturale heeft een tijdlang getwijfeld om aan te sluiten, gezien de naam met ‘amateurkunst’. De Stichting is ondertussen overtuigd – door de actieve ‘creatieven’ – en is van mening dat het platform een goed initiatief is.

Natuurlijk is het Platform ontstaan voor de amateurkunst, maar het is meer dan dat. Het is tevens een meerwaarde van professionele kunstenaars en organisaties. Het doel is om elkaar te kunnen vinden en te weten wat er allemaal gebeurt in Lelystad.

Aansluiten
Gebeurt op cultureel, muzikaal en kunstzinnig gebied. En dat voor jong en oud en van een beginner tot een professionele ster. Stichting Culturale heeft zich aangesloten en hoopt dat er nog vele kunstenaars en groepen zich ook gaan aansluiten.

Kunstenaars of culturele organisatoren, die nog niet aangesloten zijn, worden uitgenodigd om de site eens te bekijken. Het aansluiten is simpel, zonder enige verplichting en is gratis. Tevens zijn de eerder aangesloten kunstenaars, groepen en organisaties op de site terug te vinden. Daarnaast is er een agenda te vinden over datgene wat georganiseerd wordt.

(Bronnen: Platform Amateur Kunst Lelystad, Tour of Art Flevoland (+ Nieuwsbrief))

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen