Boeken thuisgebracht via Bibliotheek aan Huis

Boek
Boek
Foto: Pixabay

Voor mensen waarbij het niet lukt of tijdelijk niet lukt om even wat boeken te gaan halen bij de bibliotheek, bestaat het Bibliotheek aan Huis-abonnement. Het is een speciaal abonnement van FlevoMeer Bibliotheek voor iedereen die (tijdelijk) niet naar de bibliotheek kan komen, maar wel graag blijft lezen.

Abonnement
Bij een Bibliotheek aan Huis-abonnement komen collega’s of vrijwilligers langs om de boeken en / of tijdschriften af te geven en later ook weer op te halen. Dit alles is helemaal afgestemd op de wensen van de klant en men kan ook standaard voor 6 weken lenen.

Men heeft een geldig bibliotheekabonnement nodig, maar dan is de service van Bibliotheek aan Huis gratis. Telefonisch wordt een afspraak gemaakt, zodat iemand van de bibliotheek langs kan komen voor een gesprek over de te lenen materialen.

Indien nodig kan dit ook telefonisch afgehandeld worden. Regelmatig komt dan een vast contactpersoon langs om nieuwe materialen aan huis af te leveren. En ook weer naar de tijd om materialen op te halen.

Aanbod van materialen
Bij FlevoMeer Bibliotheken kan men verschillende genres boeken lenen, naast muziek, films en tijdschriften. Daarnaast kan men ook luisterboeken of grootletterboeken ontvangen, als men moeite heeft met de (te) kleine letters.

De service van Bibliotheek aan Huis is gratis bij een basis- of sterabonnement. Mensen die niet naar de bibliotheek kunnen, zijn zeer dankbaar dat de boeken worden gebracht, zodat men kan blijven lezen.

De boeken zijn afgestemd op wat de gebruiker van de Bibliotheek graag leest. Daarom wordt tijdens het kennismakingsgesprek gevraagd naar iemands favoriete genre, schrijver of tijdschrift. Hier wordt dan rekening mee gehouden. Desnoods wordt materiaal gereserveerd.

(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen