125 projecten vanuit Mensen Maken de Buurt gerealiseerd in 2023

Mensen Maken de Buurt
Mensen Maken de Buurt
Foto: Gemeente Lelystad

In 2023 zijn zo’n 125 activiteiten door inwoners van Lelystad zelf georganiseerd met behulp van een budget van Mensen Maken de Buurt. Hierbij valt te denken aan een buurtcamping, een moestuin, een zwerfafvalproject en verschillende projecten voor kinderen.

Buurtbewoners komen met ideeën
In de lijst van 125 activiteiten staan veel speelactiviteiten voor kinderen die georganiseerd zijn. Onder meer is er de Poetry Slam Cup geweest in buurthuis De Windhoek. Hier konden inwoners van Lelystad hun  dichttalenten laten horen aan het publiek.

Er is een DJ wedstrijd geweest en er zijn buurtvoedselkastjes in meerder wijken en buurten geplaatst. Daarnaast is er een herdenkings-mozaïek-bankje onthuld en kunnen kinderen spelen in de beleef- en beweegtuin in de Wijngaard.

Buurtbewoners kunnen jeu de boulen op een speciaal daarvoor aangelegde baan in de Landstrekenwijk. Het zijn allemaal ideeën die afkomstig zijn van buurtbewoners en gerealiseerd konden worden met een bedrag van Mensen Maken de Buurt.

Groen in de buurt
Veel bewoners in Lelystad hebben het afgelopen jaar een stukje groen geadopteerd, waarbij buurtbewoners samen een stukje groep verzorgen. In sommige gevallen gaat het over een plantsoen, bij anderen een beplanting rond een boom.

Maar het kunnen ook fleurige hanging baskets in de straat zijn. Voor Lelystad zijn deze kleine initiatieven van groot belang. Het zorgt voor verbinding in de wijk of buurt, waardoor de stad weer een stukje duurzamer én mooier wordt.

Goede ideeën aanmelden
Een ieder die een goed idee heeft om de buurt mooier te maken en daarbij zelf – en met buurtgenoten – hier wat aan wilt doen, kan contact opnemen met het team van Mensen Maken de Buurt.

Mensen Maken de Buurt is er voor alle inwoners van Lelystad. Voor jong en oud, voor iedereen die een idee of plan heeft om de buurt te verbeteren. Aanmelden kan middels een mail naar [email protected] . Op de site van Mensen Maken de Buurt is meer informatie te vinden.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen