Op kamp in Nationaal Park Nieuw Land

Op kamp in Nationaal Park Nieuw Land
Op kamp in Nationaal Park Nieuw Land
Foto: Buitenfonds

Staatsbosbeheer organiseert vanaf het voorjaar van 2024 een kamp speciaal voor kinderen. Dit moet gaan gebeuren in het uitgestrekte Hollandse Hout bos. De kinderen gaan samen met de boswachter op kanotocht door de slenken, broodjes bakken bij een kampvuur, Levend Stratego, wandelen in het grote, donkere bos en natuurlijk slapen in een tent in het bos. Het is een kamp waar men leert over de natuur met hoofd, hart en handen.

De natuur in het echt beleven
Elk kind in Lelystad en omgeving moet, volgens Staatsbosbeheer, de mogelijkheid krijgen om de natuur in het echt te beleven. Dit kan doordat het kind zich volledig onder kan dompelen in de natuur. Dit kan het beste natuurlijk middels een 2-daags kamp.

Maar bij zo’n kamp horen kampeermiddelen, zodat Staatsbosbeheer zo’n kamp kan opzetten. De kampeermiddelen zijn onder meer tenten, driepoten boven het vuur, tafels, banken, slaapzakken en matjes.

Met deze kampeermiddelen kan ieder kind meedoen. Daar is geld voor nodig. Ondertussen is vanuit een nalatenschap reeds 5.000 euro ontvangen. Het streefbedrag is 8.500 euro. Staatsbosbeheer wil de rest middels crowdfunding bij elkaar zien te krijgen.

Een ieder die van mening is dat alle kinderen in Lelystad en omgeving de mogelijkheid moeten krijgen om de natuur in het echt moeten kunnen ervaren, wordt gevraagd te doneren. Ondertussen staat de teller al op ruim 6.000 euro. Doneren kan via de site.

(Bronnen: Buitenfonds, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen