Gratis inloopspreekuur voor hoogbegaafdheid

Vrijblijvende inloop
Vrijblijvende inloop
Foto: HBCentrum

Het HBCentrum is gespecialiseerd in groepen met hoogbegaafde kinderen, tieners en jongvolwassenen. De groepen – met ontwikkelingsgelijken – komen wekelijks bij elkaar. Dit gebeurt in groepen van 2 uur (HBkids groep) of 6 uur onder schooltijd (HBplus). Er wordt gewerkt in kleine groepen (maximaal 12 kinderen) of eventueel individueel.

In Lelystad
Ook in Lelystad is er het HBCentrum Flevoland. Mensen die vragen hebben over hoogbegaafdheid en ontwikkelingsvoorsprong kunnen terecht met de vragen op vrijdag 9 februari (09.15 uur) in FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad.

Dit is een gratis spreekuur speciaal voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is geconstateerd. Tevens als er twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid. Het spreekuur is ook voor hoogbegaafde volwassenen.

Daarnaast wordt het spreekuur ook gebruikt om met gelijkgestemden in contact te komen en tevens om ervaringen uit te wisselen over hoogbegaafdheid. Het is wel belangrijk om vóór het spreekuur even aan te melden via [email protected] .

HBCentrum
Als men terecht kan op een HBCentrum, krijgt men eerst een intakegesprek. Hierbij staan de behoeften van het gezin en omgeving centraal. Er wordt gewerkt met een online systeem, waarin de voortgang wordt beschreven.

Het HBCentrum organiseert in weekenden en schoolvakanties kampen (HBKamp). Daarnaast heeft elke vestiging meerdere keren een vrijblijvende inloop. Het is gratis en men kan alle vragen stellen. In ieder geval staat de koffie of thee klaar.

(Bronnen: HBCentrum, Flevopost)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen