Sportspullen scoren voor 3 euro

Verschillende sportspullen
Verschillende sportspullen
Foto: Sportbedrijf Lelystad

Zondag 18 februari is het weer tijd voor de Sportspullenbank Lelystad. In De Koploper kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, terecht om sportspullen aan te schaffen voor maximaal 3 euro per stuk. De deuren worden geopend vanaf 15.00 uur en tot 17.00 uur is er de mogelijkheid om sportspullen te scoren.

Sportspullenbank
Goede en herbruikbare sportspullen en -kleren worden door de Sportspullenbank ingezameld. Hierbij kan men denken aan sportshirts en -broeken, schoenen, beschermers, rackets, handschoenen en andere spullen die nodig zijn bij het sporten.

Sportspullen die niet meer gebruikt worden, kunnen een tweede kans krijgen als ze terecht komen bij de Sportspullenbank. Dit geldt voor sportkleding dat te klein is, voor die sportschoenen waar de kinderen uitgegroeid zijn, het judopak wat niet past of de hockeystick waar men toch niets meer mee doet.

Spullen inleveren
Omdat de stad wil dat iedereen mee kan en mag doen, kunnen de sportspullen ingeleverd worden, juist voor die Lelystedelingen die het niet kunnen betalen, mensen die het moeilijker hebben. Het hele jaar kunnen daarom de sportspullen ingeleverd worden.

Het inleveren kan bij de locaties die genoemd zijn op de site van Sportbedrijf Lelystad. Het aantal locaties zal steeds verder uitbreiden, zodat het steeds makkelijker wordt om de sportspullen die ‘over zijn’ in te kunnen leveren. Denk bij deze spullen aan de medemens.

Op het moment dat iemand een tip heeft voor een nieuwe inleverlocatie in de buurt of men kent een openbare locatie, die belangstelling heeft voor een inzamelingsbak, laat het de Sportspullenbank weten via [email protected] .

Toegangskaart
De Sportspullenbank wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering van Burger Support en Enodes, naast een flink aantal sponsoren. Tijdens de Sportspullenbank staan de vrijwilligers van het Sportbedrijf Lelystad klaar om te helpen bij de zoektocht naar sportspullen.

Mensen die sportspullen willen aanschaffen en daarvoor toegang willen tot de Sportspullenbank, hebben een toegangskaart nodig. Om deze aan te vragen is het nodig om uiterlijk donderdag 15 februari (tot 12.00 uur) een mailtje te sturen naar [email protected] .

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Sportspullenbank (Instagram))

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen