Vrijwilligers gezocht voor de Parkrun Lelystad

Parkrun Lelystad
Parkrun Lelystad
Foto: Sportbedrijf Lelystad

November 2023 werd al aangegeven dat Sportbedrijf Lelystad van plan was om de Parkrun Lelystad op te zetten. Daar nu blijkt, gaat het uit van een samenwerking tussen Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad. Parkrun is een wekelijks loopevenement van 5 kilometer, dat elke zaterdagochtend zal plaatsvinden. Natuurlijk, mits er genoeg vrijwilligers zijn en een vergunning wordt afgegeven.

Parkrun is gratis evenement
De nationale site over Parkrun geeft aan dat de Parkrun een gratis evenement is wat georganiseerd door de lokale gemeenschap. De Parkrun is 5 km, die plaatsvindt elke zaterdagochtend, waar men kan wandelen, joggen, hardlopen. Maar ook meehelpen en toekijken.

Iedereen is bij de Parkrun van harte welkom om mee te doen. De 5 km is positief, gastvrij en inclusief. Dit houdt in dat naast dat iedereen mee kan doen, er geen tijdslimiet is en niemand als laatste zal eindigen.

Volgens de site zouden er al zo’n 22 Parkrun evenementen door het hele land elk weekend plaatsvinden. En er worden er steeds meer aan toegevoegd. Tot op dit moment zou de Parkrun in het Beatrixpark in Almere de enige in de omgeving zijn.

Parkrun Lelystad
Daarom hebben Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad besloten om een Parkrun in Lelystad op te zetten. De landelijke regels zijn dan ook van toepassing in Lelystad, zoals wekelijks op zaterdagochtend, 5 km, wandelend of joggend of hardlopend.

Op dit moment hebben al een aantal vrijwilligers zich aangemeld, maar er zijn er nog meer nodig. Op het moment dat er een groep is van 10 vrijwilligers kunnen de organisaties het plan verder uitwerken.

Op dit moment is de Parkrun al een succes in honderden steden in Europa. Een vrijwilliger bepaalt zelf hoe vaak men mee wil of kan helpen. Dit hoeft dus niet elke week. Voor vragen, aanmelden of nog andere informatie, kan men zich melden bij Timo Hoenderboom, via mail [email protected] .

(Bronnen: Parkrun Netherlands, AV Spirit Lelystad (+ NIeuwsbrief), Sportbedrijf Lelystad (+ Instagram), lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen