Open Dag Porteum 10 februari

Campus Porteum
Campus Porteum
Foto: SVOL

Bij het kiezen van een school is meestal een goed gevoel nodig. Daarom hebben scholen een Open Dag. Dit zal ook gebeuren op 10 februari voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Lelystad, richting Porteum. Porteum is de onderwijscampus in Lelystad. De Open Dag van zaterdag 10 februari wordt georganiseerd van 10.00 tot 16.00 uur.

Overstap naar de middelbare school
Voor de leerlingen van de basisschool die verder gaan na de middelbare school, is het een grote stap. En dat niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de ouders en zo’n overstap doe je niet zo maar.

Als de leerling naar een middelbare school gaat, moet het ‘klikken’ met de school, zowel met het gebouw als met de docenten als met medeleerlingen. Op de Open Dag kan men even sfeer proeven, de sfeer van de school, van de gebouwen, klaslokalen en praktijkruimtes.

Tevens is op de Open Dag van alles te beleven, waarbij ook docenten en leerlingen alles vertellen over de mogelijkheden. Daarnaast kunnen docenten en leerlingen vragen beantwoorden, zodat men de juiste keuze kan maken.

Aanmelden voor de Open Dag
Vanaf 1 januari is het al mogelijk om tickets te reserveren voor een bepaalde tijd (een tijdslot) op zaterdag 10 februari. Doordat deze melding doorloopt, kan de school de juiste aandacht geven aan leerling en ouders.

Voor de Open Dag kan men kiezen voor een route vmbo-basis, vmbo-tl / havo of havo / vwo / gymnasium. Bij het reserveren, reserveert men één ticket per gezin. Dit kan men doen op de site van Porteum .

Nieuw aan de Open Dag is de Open Dag App, waarmee bezoekers op de hoogte wordt gehouden van alle activiteiten van de Open Dag. Maar daarna kan men hier nog informatie over Porteum terug vinden. De app is te vinden in de App Store en de Google Play Store.

(Bronnen: Porteum, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen