Download de app BuurtHapp

Buurthapp
Buurthapp
Foto: Gemeente Lelystad

In september werd al melding gedaan over de testfase van de nieuwe app BuurtHapp. De nieuwe app BuurtHapp is een app voor inwoners van Lelystad. Hierbij gaat het om tégen voedselverspilling, vóór meer delen en verbinding in de buurt. In september was de app nog in de testfase en men zocht nog wat testers.

Gezellige buurt
Iedereen in Lelystad kan bijdragen aan een gezellige buurt, door voedsel wat over is, te delen met de buren. Hierbij valt te denken aan houdbare producten die al even in de voorraadkast staan of producten die nog in de koelkast liggen net voordat men op vakantie gaat.

Door te delen, kan men gratis voedsel delen met de buren. Op zo’n manier werkt men ook actief mee om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app is het gemakkelijk en snel. Natuurlijk kan men ook nog zaken in de buurtkastjes plaatsen.

Werking van de app
Het werken met de BuurtHapp is vrij simpel. Zorg dat de app op het mobiel is gedownload. Daarna kan men zien wat voor eten in de buurt wordt aangeboden of plaats zelf een aanbieding aan in de app.

Na het plaatsen of het aanklikken van beschikbaar voedsel, kan men chatten met de buur voor de overhandiging van het gerecht. Men kan dan een afspraak maken om het op te halen of te brengen of men kan het voedsel in een buurtkastje plaatsen. Men werkt tegen de voedselverspilling en men heeft weer een nieuw contact uit de buurt erbij.

(Bronnen: The Waste to Success, BuurtHapp (Facebook), lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen