Bomen voor kinderen

14 jan , 17:38 Nieuws
meer bomen nu flevoland 1 meer bomen nu
Ook deze keer weer nieuws vanuit het Bultpark. Samen met Meer Bomen Nu heeft de Stichting Bultparkcomité onlangs kleine boompjes gerooid in het Bultpark. Aangezien de boompjes onder grote bomen en struiken stonden, hadden ze geen kans om uit te groeien tot volwassen bomen. Nu ze gerooid zijn, kunnen ze ergens anders wel die kans krijgen, zoals in Oosterwold in Almere. Tevens konden liefhebbers gratis boompjes afhalen.
Bomentochten door Bultpark
Het Bultparkcomité heeft het idee opgepakt om samen met het IVN en een scholenkoepel in Lelystad, bomentochten te starten door het Bultpark. Middels de tochten kunnen kinderen van alles leren over de bomen. En dit alles in de natuur van het Bultpark.
Daarnaast mag aan het eind van de tocht elk kind een boompje uitspitten en oppotten in een plantcontainer. De pot met boom kan dan mee naar huis. Hierbij wordt een 'gebruiksaanwijzing' meegeven over hoe het boompje verzorgd moet worden.
Tevens is het dé manier om leerlingen uit te leggen hoe goed bomen zijn voor het milieu en het klimaat. De kinderen worden een stukje verantwoordelijkheidsgevoel bijgebracht, naast het feit dat ‘het klimaat’ concreter wordt gemaakt.
De kinderen moeten zelf het boompje verzorgen. Het Bultparkcomité hoopt dat de leerlingen het gevoel hebben of krijgen dat ze een bijdrage leveren aan een beter klimaat en beter milieu. Eenmaal grote bomen geworden, kunnen ze weer terug naar het Bultpark.
Meer Bomen Nu Flevoland
De organisatie Meer Bomen Nu is er voor elke inwoner van Flevoland, die zich zorgen maakt over het klimaat en de biodiversiteit. Regiocoördinator Aukje werkt samen met een groep vrijwilligers aan het (ver) planten van bomen.
Een ieder kan een steentje - beter gezegd: een boompje - bijdragen, samen met terreinbeheerders, gemeenten en vele andere partijen. Mensen die interesse hebben, kunnen zich melden via [email protected] .
Meer bomen Nu heeft een aantal evenementen gepland staan voor 2024, maar veel in Almere. Maar dat kan natuurlijk ook in Lelystad. Er zijn helpers en vrijwilligers nodig. Op de site kan men alle informatie vinden en zich aanmelden.
(Bronnen: Bultpark Lelystad (+ Nieuwsbrief), Meer Bomen Nu)