De Social Sofa als aandacht voor ‘Orange the World”

Logo Orange the World
Logo Orange the World
Foto: Orange the World

De dames van de Soroptimist Club Flevoland hebben de afgelopen maanden de ‘Social Sofa’ voorzien van een prachtig en veelzeggend mozaïek. Dit gebeurde in De Kubus. Donderdag 7 december heeft zangeres Edsilia Rombley de Social Sofa onthuld, samen met wethouder Rinze Broekema. De onthulling vond plaats op het pleintje bij de ingang van het Agora Theater in Lelystad.

Soroptimist Club Flevoland
Op 10 mei 1986 werd de Soroptimist Club Flevoland opgericht. De club bestaat uit zo’n 24 leden uit Dronten, Lelystad, Zeewolde en Swifterbant. De leden zijn actieve vrouwen die vol in het leven staan.

Tevens bekleden ze relevante posities en delen hun uitgebreide netwerk met elkaar. De missie van de Soroptimist Club Flevoland is het verbeteren van de levens en de positie van vrouwen. Dit gebeurt in Nederland en ook in Flevoland.

Bij de Soroptimisten wordt door de vrouwen ingezet voor vrouwen. Onder meer door met elkaar inspiratie te zoeken, kennis te delen en de wereld een beetje beter, mooier en vooral vrouwvriendelijker te maken.

Maandelijks komen de dames bij elkaar voor een interessante avond. Een avond vol inspiratie en natuurlijk gezelligheid. De basis van de activiteiten zijn onder meer werkbezoeken en bijzondere bijeenkomsten, zoals ‘walking diner’ en de Diesviering.

Orange the World
De gemeente Lelystad heeft zich, samen met de Soroptimist Club Flevoland, aangesloten bij de campagne ‘Orange the World’. Met de bank willen beide organisaties ‘Nee’ zeggen tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes.

De Soroptimist Club Flevoland laat weten dat ze met de bank en de gesprekken die erop ontstaan, aandacht wil vragen voor Orange the World. Dit is een jaarlijkse wereldwijde campagne in de periode van 25 november – 10 december om het geweld tegen vrouwen te stoppen.

De wereldwijde campagne – Orange the World – vindt elk jaar plaats van 25 november ( Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag).

De dagen daartussen zijn de 16 dagen van actie. Tegenwoordig worden al in meer dan 100 landen in de periode van de campagne gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht. Tevens zijn er debatten, tentoonstellingen, demonstraties en andere activiteiten.

(Bronnen: De Kubus (Instagram),  Soroptimist Club Flevoland, Flevopost, Orange the World)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen