Vanaf 10 december in Flevoland RRReis

Bus in wachtmodus
Bus in wachtmodus
Foto: Khamakar News Agency

Aangezien het bedrijf EBS de nieuwe concessie heeft gekregen voor het openbaar vervoer, zal het een en het ander gaan veranderen in Flevoland. Vanaf zondag 10 december 2023 zal men in heel Overijssel, Flevoland (behalve in Almere) en op de Veluwe de bussen van RRReis kunnen gebruiken. Tevens zal tussen Amersfoort en Ede / Wageningen de eerste treinverbinding van RRReis gaan rijden.

Nieuwe vervoerder
Het vervoersbedrijf EBS zal vanaf zondag 10 december de busdienst voor 13 jaar gaan verzorgen in Flevoland, behalve in Almere. Aangezien er een nieuwe vervoerder is gekomen, zullen er ook veranderingen doorgevoerd worden in de huidige dienstregeling.

Het is nog maar een week, maar volgens een woordvoerder moeten nog een aantal zaken geregeld worden voor zondag. Daarbij valt te denken aan het inwerken van de chauffeurs, het logo van RRReis moet overal op de haltes komen, aanpassing dienstregeling en nieuwe abonnementen.

Veranderingen dienstregeling
Lijn 3 van Lelystad zal de nieuwe snelRRReis-lijn 207 gaan worden. Voor lijn 7 (Station Centrum naar Lelystad Airport) zal de halte Penitentiaire Inrichting komen te vervallen. De halte zal in het vervolg door lijn 8 (Station Centrum – Hollandse Hout) in de ochtendspits worden aangedaan.

Tevens zal lijn 8 niet via Landstrekenwijk rijden, maar direct naar de halte Warande. Er komt een nieuwe, snelle verbinding – lijn 11 – tussen Station Centrum en Lelystad-Haven. De lijn gaat via Visarenddreef – ook via Bedrijvenburg – en is afgestemd op de regeling van lijn 1.

Daarnaast worden ook veranderingen doorgevoerd van diensten naar buiten Lelystad. Zo zal lijn 140 (Lelystad – Emmeloord) veranderen in de sneldienst 214. Lijn 143 zal vanaf Dronten verlengd worden naar Lelystad, vervangt 145 en rijdt via bedrijventerrein Oostervaart en het ziekenhuis.

Lijn 145 komt te vervallen. Ook lijn 148 zal een sneldienst worden en wel 207 (Harderwijk – Lelystad), die doorrijdt naar Lelystad Batavia Stad. Tenslotte zal ook lijn 149 komen te vervallen en wordt de sneldienst Lelystad – Urk (nr 218).

(Bronnen: RRReis, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen