Woensdag 22 november heeft politie verkeerscontrole uitgevoerd

Politievrijwilliger
Politievrijwilliger
Foto: Politie

De politie Lelystad heeft op woensdag 22 november tussen 08.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd. Deze algemene verkeerscontrole werd georganiseerd door de studenten van het basisteam van politie Lelystad.

Controle 115 voertuigen
De controle gebeurde in samenwerking met het verkeershandhavingsteam. Het doel van de controle was het bijdragen aan en het bevorderen van de verkeersveiligheid. Er zijn 115 chauffeurs van voertuigen gecontroleerd op onder meer alcohol en / of drugsgebruik.

Daarnaast zijn de voertuigen ook onderzocht op de technische staat. Van de voertuigen zijn er 5 geweest die een WOK-melding op de auto hadden. Dit betekent dat de auto hoogstwaarschijnlijk betrokken is geweest bij een ongeval of een aanrijding.

Op het moment dat een voertuig een WOK-melding heeft gekregen, mag er niet meer gereden worden met het voertuig totdat de RDW het voertuig heeft gekeurd. Meestal betekent de melding dat het voertuig niet voldoet aan de eisen om op de openbare weg te rijden.

Daarnaast is ook 1 voertuig in beslag genomen, alleen is niet gemeld waarom dit is gebeurd. Verder heeft de controle opgeleverd dat er 66 bekeuringen zijn uitgedeeld. Dit had onder meer te maken met verlichting, het niet dragen van de gordel, gladde banden.

Tevens zijn er ook bekeuringen uitgedeeld voor het gebruik van de telefoon tijdens het rijden en rijden zonder geldig rijbewijs. Twee bestuurders hebben gereden onder invloed van drugs. Tenslotte zijn chauffeurs aangehouden die nog openstaande boetes hadden.

(Bronnen: Politie Lelystad (+ Instagram), Autoverleden, Radio Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen