Nieuwe leden gezocht voor Barokkoor Flevoland

Barokkoor Flevoland
Barokkoor Flevoland
Foto: De Kubus

Zangers die mee willen op een muzikale reis door de prachtige periode van barokmuziek,  worden uitgenodigd om zich te melden bij het Barokkoor Flevoland. Het koor staat onder leiding van dirigente Hebe de Champeaux en er wordt muziek ten gehore gebracht van Vivaldi – zoals het Gloria – en Magnificat van Durante.

De periode van Barok
Als men kijkt naar de muziek van de Barokperiode, spreekt men van de periode tussen 1600 en 1750. De Barokmuziek was in feite de opvolger van de muziek van de Renaissance. De Barok heeft het platte wereldbeeld van de Renaissance doorbroken.

In die tijd kwamen er invloeden van Arabische landen en kon men in de muziek meer menselijke stemmingen en behoeftes vinden. De katholieke kerk en de vele Europese vorstenhoven hebben een belangrijke rol gespeeld bij deze stroming.

Kenmerken van de Barokmuziek waren onder meer rijk versierde melodielijnen en complexere meerstemmigheid. De Barokcomponisten hebben zich meer beziggehouden met het uitbeelden van specifieke gevoelens.

Barokkoor Flevoland
Het koor is op zoek naar alle stemmen en nodigt zangers van alle achtergronden uit om samen te zingen. Speciaal tijdens het aankomende voorjaarsconcert in 2024. Wekelijks zijn er repetities op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 in De Kubus.

Men besteedt aandacht tijdens de repetities aan stemvorming en ensemble zang. Deze sessies zijn dé gelegenheid voor zangers om de vaardigheden te verfijnen, maar zeker ook om te genieten van de Barokmuziek.

Volgens dirigente Hebe de Champeaux is het een eer om met de groep van gepassioneerde zangers te mogen en te kunnen werken. De zangers laten al de prachtige muziek uit de Barok schitteren in elke klank die ze laten horen.

Men kan kennis maken met koor, dirigente en vooral met de Barokmuziek op donderdagavond in De Kubus. Meer informatie over het Barokkoor Flevoland en de mogelijkheid om zich aan te melden, is te vinden op de site.

(Bronnen: De Kubus Lelystad, FlevoPost, Wikipedia, Preludium)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen