Operation Aorta … Leer alles over de kracht van bloed!

Operation Aorta
Operation Aorta
Foto: Sanquin

Waarom is het zo belangrijk dat je hart klopt? Hoe bestrijdt je lichaam indringers en geneest het wonden? En hoe komen spieren aan de voedingsstoffen om te groeien? In het antwoord op al deze vragen speelt bloed een belangrijke rol. Om een breed publiek, van jong tot oud, kennis te laten maken met de werking van bloed en met de mogelijkheid om bloed te doneren om andere mensen te helpen, ontwikkelde Sanquin een unieke Minecraft game.

Met de game, Operation Aorta, krijg je op een spannende manier inzicht in de belangrijkste processen van je bloedsomloop, zoals het transporteren van zuurstof en voedingsstoffen en het bestrijden van indringers. Operation Aorta is te downloaden via de site van Sanquin, maar is vanaf deze week ook te vinden in de Minecraft Marketplace en op Minecraft Education. Gamers die alle opdrachten weten te voltooien, verdienen een speciale skin die ze kunnen gebruiken bij hun verdere Minecraft avonturen.

Daphne Thijssen, directeur van de Bloedbank en lid van het executive committee van Sanquin, legt uit waarom Sanquin de game lanceert: “Wij vinden het belangrijk om mensen te vertellen over het belang van bloed en een veilige bloedvoorziening. Dat kan natuurlijk ook via een game als dit, die leerzaam is maar vooral ook erg leuk! De speciale skin die spelers kunnen verdienen, geeft nog een extra uitdaging aan de game.”

Gaming met een boodschap
Operation Aorta wordt ook opgenomen in het aanbod van Minecraft Education, een gameplatform voor scholen, dat creatief en inclusief leren bevordert door allerlei onderwerpen via spel te benaderen.

Spelers die de game via Minecraft Education spelen, kunnen daarmee een certificaat verdienen. “Uiteraard mogen veel jongeren nog geen donor worden, maar het door het spelen leren ze wel veel over de functies van bloed en horen ze over het belang van bloed doneren”, zegt Thijssen.

Ronald Vledder, Nederlandse YouTuber, heeft Operation Aorta al uitgeprobeerd. Hij vindt de game goed in elkaar zitten. “Het leert je echt op een leuke manier hoe je lichaam van binnen werkt.”

Wereldwijd heeft Minecraft meer dan 175 miljoen maandelijkse spelers. Ook in Nederland is de game onveranderd populair. Operation Aorta wordt in het Nederlands en in het Engels aangeboden. “Bloedbanken overal ter wereld kunnen deze game gebruiken om jongeren kennis te laten maken met de kracht van bloed. We zijn enorm trots op deze release”, aldus Thijssen.

(Bron: Persbericht Sanquin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen