Nieuws vanuit het Bultpark

Bultpark Herfst
Bultpark Herfst
Foto: Bultpark Twitter

In het Bultpark wordt de Natuurwerkdag gehouden op vrijdag 3 november van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Zoals iedereen weet, is er in het Bultpark altijd veel te doen qua werk. Deze keer moeten de paden weer worden voorzien van nieuwe houtsnippers. Dit alleen al is een flinke klus.

Werkzaamheden
Naast het aanbrengen van de houtsnippers, is het ook weer tijd om de bankvoeten – ofwel de plaats waar een bank staat – onkruidvrij te maken. Ook hier moeten houtsnippers komen en bij elke bank aangebracht worden.

Mocht het weer toelaten, dan zijn er ook nog zaken die geschilderd moeten worden en ook dat is weer een flinke klus. Dus vrijwilligers zijn van harte welkom. En natuurlijk wordt de innerlijke ik niet vergeten. Tussen de middag zal er een krentenbollen lunch met soep worden geserveerd.

De Motiemarkt
Ook de Stichting Bultparkcomité heeft een aanvraag ingediend voor de Motiemarkt en heeft dit mogen toelichten voor de leden van de gemeenteraad. De aanvraag van de Stichting is het opknappen van het verwaarloosde Kraaienbosje (naast de oude school De Kring).

Dit opknappen betekent onder meer dat watergangen uitgediept moeten worden en schoongemaakt. Daarnaast moet ongewenste beplanting worden verwijderd en bruggetjes vervangen. Liefst zou er ook nog een kinder crossbaantje aangelegd kunnen worden.

Indien de gemeenteraad de aanvraag toewijst, zal de Stichting een paar dagen met een aannemer de plaats gaan bekijken. De opzet is dat vrijwilligers nieuwe, heel eenvoudige bruggetjes maken.

Ondertussen heeft de Stichting te horen gekregen dat het voorstel voor het Kraaienbosje is geadopteerd door een raadslid of raadsleden. Dat betekent dat het wachten is op de behandeling in de gemeenteraad voor 21 november.

(Bron: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen